שם השואל: שמואל שמעוני | הקטגוריה: | תאריך: 30/03/2014

אימון תלמידים בחדר כושר

השאלה:

שלום,

אני מלמד חינוך גופני בבית ספר שש שנתי (ז' – יב') בו נפתח לאחרונה חדר כושר. מאיזה גיל מותר להכניס תלמידים לחדר כושר? שמעתי כי לאחרונה שונה החוק ומותר להכניס ילדים צעירים יותר מאשר בעבר אך נאמר לי כי לשם כך צריכים המדריכים לעשות השתלמות מיוחדת.

התשובה:

בחוק הספורט מצוין כי הגיל המינימלי לאימון קטינים בחדר כושר הוא 14. בשנת 2005 התקבל תיקון לחוק ומאז ניתן לאמן גם קטינים החל מגיל 6 (וצעירים מכך רק בטיפול פיזיותרפי). התנאי הוא שהמדריך יעבור השתלמות לאימון קטינים בחדר כושר בהיקף של 22 שעות לימוד לכל הפחות.
כיום נכלל נושא אימון הקטינים בתוכנית ההכשרה של המדריכים. מדריכים שקיבלו הסמכתם לפני כניסת החוק לתוקפו צריכים לעבור השתלמות מיוחדת לאימון קטינים בחדר כושר.
החוק קובע גם מגבלה לגבי מספר הקטינים שיכולים להתאמן בו זמנית בחדר כושר:
המספר המרבי של מתאמנים קטינים שמדריך אחד לאימון קטינים רשאי להדריך בעת ובעונה אחת יהיה –
(1) באימון באמצעות מכשירי התנגדות ומכשירים אירוביים:
(א)   קטינים מגיל 6 עד גיל 14 – 8 מתאמנים;
(ב)   מגיל 14 עד גיל 18 – 15 מתאמנים;
(2) באימון באמצעות משקולות חופשיות:
(א)   קטינים מגיל 6 עד גיל 14 – 5 מתאמנים;
(ב)   מגיל 14 עד גיל 18 – 10 מתאמנים.

בברכה,
שלמה בן גל