שם השואל: אליהו דבוש | הקטגוריה: אתלטיקה | תאריך: 22/11/2017

7.5 בריצת 60 בגיל 13

השאלה:

הבן שלי בגיל 13 ורץ 60 מטר ב-7.5 שניות. הוא מתאמן בשחייה וגם מצטיין בענפי ספורט אחרים. האם הישג זה מרשים ואם כן מה אני אמור לעשות כדי לעזור לו להשתפר? מדידת ההישג התבצעה במסגרת בית הספר. גובהו של בני הוא 1.76.

התשובה:

תוצאה של 7.5 שניות בריצת 60 מטר היא תוצאה טובה מאד.  בריצות למרחקים קצרים יש חשיבות רבה לתנאי המדידה. למורה המודד זמן לתלמיד בבית ספר קשה להקפיד על כך שהזינוק לריצה היה תקין מאחר שהוא לא יכול לשמש בעת ובעונה אחת גם כמזניק (העומד בסמוך לקו הזינוק) וגם כמודד זמן (העומד בהמשך לקו הסיום). יכולות להיות טעויות גדולות מאד במדידת הזמן בריצות קצרות בבתי ספר הנובעות מכך שלא תמיד מרחק הריצה נמדד במדויק, הזינוק כאמור לא תמיד תקין ולעיתים גם המורים אינם מיומנים מספיק במדידת זמנים. כמו כן יתכן שהריצה התנהלה עם רוח גבית חזקה מאד, מסלול הריצה הוא בירידה ועוד גורמים כיוצא באלה.

בהנחה, שהכל היה תקין ומדידת הזמן אכן משקפת את יכולתו של התלמיד, אני ממליץ מאד שהנער יצטרף לקבוצת אתלטיקה ויתחיל להתאמן בהדרכת מאמן שיעזור לילד להתפתח לאתלט ברמה גבוהה. אימונים לילדים בגיל 13 צריכים להיות מגוונים ולכלול את יסודות הריצה (לימוד טכניקה נכונה) ורצוי שהם יכללו לימוד של מקצועות אתלטיים אחרים כמו ריצת משוכות, קפיצות, זריקות וריצות למרחקים בינוניים. מהירות טובה  מהווה מרכיב חשוב גם במקצועות אתלטים אחרים ורק לאחר מספר שנים של אימונים והתנסות בתחרויות במגוון מקצועות אפשר להעריך באילו מקצועות כדאי להתמחות. יכול להיות שהילד לא יתפתח בהכרח להיות רץ טוב ל-100 מטר אלא יהיה בבגרותו רץ טוב ל-800 מטר, קופץ מצטיין לרוחק, רץ משוכות או אתלט המתחרה בקרב-רב.