בוני שבילי אופניים בשטחים פתוחים

יעוץ בבנייה ופיתוח של שבילי אופניים דף מידע למתעניינים

טופס הרשמה  לשנת תשע”ט

רקע לקורס בוני שבילי אופניים בשטחים פתוחים

בשל פריחת ספורט הרכיבה על אופניים בשנים האחרונות , קיימת מדיניות ממשלתית לעידוד פיתוח תשתיות ותיירות אופניים בארץ. רשויות מקומיות, ארגונים כמו קק"ל, רשות הטבע והגנים וגופים נוספים, עוסקים בתכנון ובבנייה של שבילי אופניים ברחבי הארץ על מנת להגדיל את מגוון מסלולי הרכיבה באופני שטח תוך התאמה לרמות רכיבה שונות. כתוצאה מכך, קיים ביקוש לכוח אדם מקצועי היודע לתכנן, לייעץ ולבצע בפועל בנייה ותחזוקה של שבילי אופניים.

מרכז קורס בוני שבילי אופניים בשטחים פתוחים

איתן חברוני – יועץ תיירות אופניים מטעם משרד התיירות, מרכז ומפיק כנסים לתיירות אופניים, יזם והפיק את הסדנאות של מתכנני ובוני שבילים בשיתוף IMBA
מרכז עבודת השטח: רמי גולד- מתכנן ובונה שבילים ותיק מקיבוץ בארי, בעל נסיון עשיר בתכנון ובניית סינגלים מובחרים של קק"ל ברחבי הארץ.

קהל היעד לקורס בוני שבילי אופניים בשטחים פתוחים

חובבי רכיבה על אופני שטח, מנהלי ורכזי ספורט, פיתוח והנדסה של ועדות מקומיות ברשויות מקומיות, אדריכלים, קבלני פיתוח, מהנדסים ויזמי תיירות, מדריכי אופניים ואנשים מקצוע שהתנסו בתכנון, בנייה ותחזוקה של שבילי אופניים.

תכנית הלימודים לקורס בוני שבילי אופניים בשטחים פתוחים

מתחלקת לתכנית עיונית המורכבת מלימודי כיתה בנושאים של ניווט, עיצוב שבילים, היכרות עם גופים שונים ועם ספורט הרכיבה, ולתכנית מעשית הכוללת סדנאות עבודה בשטח בהן יתנסו תלמידי הקורס בבנייה מעשית של שבילי אופניים ובעבודה עם כלים כבדים וקלים.

אפשרויות תעסוקה

בוגרי הקורס יוכלו להשתלב בעבודה בגופים העוסקים בפיתוח תשתיות לתיירות אופניים, כגון: קק"ל, רשות הטבע והגנים, רשויות מקומיות, עמותות תיירות וכיוב'.

תעודה

לבוגרי הקורס שיעמדו בהצלחה בדרישות הקורס, תוענק תעודת "מתכנן ובונה שבילי אופניים" מטעם המכללה האקדמית בוינגייט.

למה אצלנו

בית הספר לתיירות אתגרית במכללה האקדמית בוינגייט צבר ניסיון רב בהכשרת מדריכי טיולים בארץ ובעולם ובהם קורסים למורי דרך ומדריכי טיולים מסוגים שונים. בבית הספר מלמד צוות מקצועי של מרצים כל אחד מומחה בתחומו. בבית הספר לתיירות אתגרית תקבלו יחס אישי ולווי צמוד בכל תהליך ההכשרה.
קורס בוני שבילי אופניים

מאמר בנושא קורס בוני שבילי אופניים: סוללים את העתיד