facebook tracking pixel
חיפוש סגור
מתעניינים בלימודים?

תכנית הסבת אקדמאים להוראת החינוך הגופני

רוצים להפוך את האהבה שלכם לקריירה?

תכנית הסבת אקדמאים להוראה במכללה האקדמית בוינגייט מיועדת לאקדמאים המעוניינים ללמוד לקראת תעודת הוראה בחינוך הגופני ולמורים אקדמאים המעוניינים בשינוי התמחותם או בהרחבת הסמכתם.

תכנית הלימודים להסבת אקדמאים ממוקדת בתכנים פדגוגיים ודידקטיים הרלוונטיים להכשרה להוראת החינוך הגופני בבתי הספר היסודיים והעל יסודיים בכיתות א - י"ב וכוללת 63 שעות שנתיות (פירוט התכנית במידע נוסף בתחתית העמוד).

עם זאת נציין ונדגיש שתיבנה תכנית לימודים מותאמת אישית המתחשבת בלימודי התואר של כל מועמד, ועל סמך זכאות יוענקו פטורים.

על בניית התכנית מופקד יועץ אקדמי.

מגמות ההתמחות הניתנות לבחירה הן:

• ניהול בספורט
  • פעילות גופנית לשיקום הלב
  • חינוך מיוחד ותרפיה בספורט
  • פעילות גופנית ובריאות בגיל המבוגר
  • לימודי יציבה ופעילות גופנית משקמת
  • חינוך גופני לגיל הרך
  • אימון בספורט ההישגי
  • *חינוך וספורט ימי (בתוספת תשלום ייחודי).

סיום הלימודים במגמה מזכה את התלמיד בתעודת התמחות בתחום הנלמד.

בנוסף, תכנית הלימודים מזכה את התלמיד בתעודת "מדריך מרכזי כושר ובריאות ומוסמך לאימון קטינים". (כפוף למינהל הספורט)

בסיום 80% מחובות הלימודים חלה על התלמיד חובת התמחות בהוראה (סטאז), על מנת לקבל רישיון הוראה במערכת החינוך.

אקדמאי, אתה מוזמן להפוך את האהבה שלך לחינוך גופני וספורט למקצוע לחיים.

התוכנית להסבת אקדמאים להוראה בחינוך גופני מציעה מסלול עשיר בתכנים באווירת לימודים צעירה, אנרגטית ומקצועית המאפשרת לרכוש מקצוע בתחום הוראת החינוך הגופני. הלימודים מתקיימים בקמפוס הירוק באווירה צעירה ואנרגטית ומכשירים את בוגריו לעיסוק ממלא בתחום החינוך הגופני תוך רכישת מקצוע מבוקש.

תכנית הלימודים להסבת אקדמאים ממוקדת בתכנים פדגוגיים ודידקטיים הרלוונטיים להכשרה להוראת החינוך הגופני בבתי הספר היסודיים והעל יסודיים בכיתות א - י"ב וכוללת 63 שעות שנתיות על פי המפורט בטבלה הבאה:

דיסציפלינה

שעות שנתיות

לימודי חינוך

12 ש"ש

לימודי החינוך הגופני

24 ש"ש

לימודי מגמת התמחות (ראה פירוט בהמשך)

10 ש"ש

לימודי הכשרה להוראה (התנסות מעשית ומתודיקה)

14 ש"ש

לימודי יסוד והעשרה

3 ש"ש

סה"כ כללי

63 ש"ש

אנגלית ,יישומי מחשב בספורט ובתנועה

לרמת פטור

זהירות בדרכים ,נגישות ואורח חיים בריא

לרמת פטור

למי מיועדת התוכנית להסבת אקדמאים להוראה בחינוך גופני

תכנית הסבת אקדמאים להוראה במכללה האקדמית בוינגייט מיועדת לאקדמאים המעוניינים ללמוד לקראת תעודת הוראה בחינוך הגופני ולמורים אקדמאים המעוניינים בשינוי התמחותם או בהרחבת הסמכתם. התוכנית מציעה את ההכשרה המקיפה והמגוונת מסוגה בישראל ותואר אקדמי הפותח דלתות ומאפשר עיסוק מרתק ומקצוע מבוקש ומכניס.

תנאי הקבלה ללימודי הסבת אקדמאים להוראה
  1. מועמדים בעלי תואר ראשון אקדמי ישראלי מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה עם ממוצע ציונים 75 לפחות. ממוצע מתחת ל- 75 לא יתקבל.
  2. המועמדים יעברו מבחן מסי"לה -שמטרתו היא להוסיף פן אישיותי לבחינת ההתאמה להוראה מעבר לפן הקוגניטיבי, שנבדק כבר היום ולהטמיע מיון אישיותי באמצעות מבחן מסיל"ה, כחלק אינטגרלי מתהליך הקבלה ללימודי הוראה.
  3. מועמדים בעלי תואר ראשון אקדמי בתחום ההנדסה או המדעים המדויקים עם ממוצע ציונים 70 לפחות.
  4. אקדמאים המבקשים להתקבל ללימודים ושפת ההוראה  במוסד בו למדו את התואר הראשון הייתה בשפה שאינה שפת ההוראה במכללה ההוראה במכללה יהיה עליהם להבחן במבחן יע"ל (ידע בעברית) ולקבל  ציון של 110 לפחות.
  5. לא יתקבלו סטודנטים שטרם סיימו את לימודי התואר הראשון.
הליך ההרשמה לתוכנית הסבת אקדמאים להוראה בחינוך גופני
  1. יש לשלוח למייל תעודת תואר ראשון  או אישור זכאות לתואר וגיליונות ציונים שכוללים שם הקורס, שם המרצה וציון, בנוסף יש לדאוג שבגיליון הציונים יופיע  ציון ממוצע בתואר, כמו כן יש לשלוח קורות חיים והמלצות בתחום הספורט.
  2. הצעה לתכנית לימודים תשלח במייל למועמד שיעמוד בתנאי הקבלה וימצא מתאים, ותכלול את פירוט הקורסים ללמידה ופירוט הקורסים שהמועמד יהיה פטור מהם על סמך הרקע האקדמי אשר הציג.
  3. להורדת טפסי הרשמה
  4. לאחר קבלת המסמכים יוזמן המועמד לראיון קבלה אישי, מבחנים מעשיים (יש לראות סרטון לדוגמא)  ולבדיקה ארגומטרית במכללה בעלות של 245  ש"ח. (את הבדיקה הארגומטרית יש לעבור במכללה בלבד).

לאחר הורדת טפסי ההרשמה יש לצרף לטופסי הרישום:

א. תעודת תואר ראשון או אישור זכאות לתואר +גיליון ציונים+ ממוצע ציונים

ב. קורות חיים בספורט

ג. המלצות

ד. לא לשכוח לצרף את טופס בחירת המבחנים המעשיים שברצונכם להיבחן.

4. לאחר קבלת המסמכים יוזמן המועמד לראיון קבלה אישי, מבדקי יכולת מעשיים ולבדיקה ארגומטרית במכללה בעלות של  230 ש"ח. (את הבדיקה הארגומטרית יש לעבור במכללה בלבד).

5. למועמד המתאים יישלח אישור קבלה ללימודים וטופס תשלום של מקדמת שכר לימוד על סך 1,300 ש"ח. הכנת המערכת האישית תתבצע בחודש ספטמבר שלפני תחילת הסמסטר.

אקדמאים, זאת ההזדמנות שלכם לעשות שינוי קריירה: אתם מוזמנים לבחון את התאמתכם לתוכנית, להירשם למסלול ייחודי ומאתגר ולהפוך את האהבה שלכם לחינוך גופני למקצוע לחיים.

מאיה:

טלפון:  09-8639227

פקס: 09-8639377

מייל: Mit_ha@wincol.ac.il

מירה:

טלפון: 09-8639276

מייל: zruya_m@wincol.ac.il

מידע מקצועי בתחום הסבת אקדמאים להוראת החינוך הגופני

מתעניינים בלימודים ?

בתי ספר בתואר הראשון

מידע נוסף

מגמות הלימוד