חיפוש סגור

| | 26/08/2021

כיבוד בשטח המכללה האקדמאית בווינגייט

"תפקידה של מערכת החינוך להקנות ערכים, חינוך והרגלים גם בתחום הבריאות בכלל והתזונה בפרט.

דפוסי אכילה נכונים בגיל הילדות ובתקופת ההתבגרות מקדמים בריאות מיטבית, גדילה תקינה והתפתחות אינטלקטואלית רציפה. כמו כן, דפוסי אכילה אלו מסייעים במניעת בעיות בריאות כגון מחסור בברזל ובסידן, אנמיה, השמנה והפרעות אכילה. לטווח הארוך תזונה מגוונת ומותאמת מונעת תחלואה כגון מחלות לב וכלי דם, סוכרת, סרטן ועוד." (חוזר מנכ"ל 2018)

 

אנחנו כמוסד אקדמאי המכשיר מורים לעתיד חייבים להוות דוגמה ולהקנות ערכים והרגלים גם בתחום הבריאות והתזונה. להזכירכם:

  • חל איסור על הגשה בשטח המוסד החינוכי של משקאות ומוצרים מתוקים וממותקים.
  • חל איסור על הגשה בשטח המוסד החינוכי של מזונות מטוגנים ועשירים בשומן כגון: צ'יפס וחטיפים מלוחים.
  • חל איסור על הגשה בשטח המוסד החינוכי של מזון מעובד מהחי והצומח, המכיל פוספטים וניטרטים, כגון: נקניקיות, המבורגרים וקבב.
  • חל איסור על הגשה בשטח המוסד החינוכי של מזונות עשירים בסוכר, כגון עוגות, עוגיות, רוגלך, קרואסונים, ופלים, ממתקים, סוכריות ועוד.
  • יודגש כי אסור לחלוטין לכלול בהיצע השתייה משקאות מתוקים ומומלץ להעדיף מים
  • מותר להגיש כריכים מקמח מלא עם המילויים הבאים: ביצה קשה גבינה צהובה עד 9% שומן, גבינה לבנה עד 5% שומן, חומוס עד 9% שומן, טחינה, פסטרמה דלת שומן וכדו'.

לפי חוקי המכללה אין לאכול בכיתות ובאולמות הפעילות.

למען בריאותינו, אנא עקבו אחר ההנחיות – הכתוב מתייחס גם לסטודנטים, גם לפעילויות החוץ אקדמאיות (כדוגמת ההשתלמויות) וגם למכונות הממכר.

בברכת שנה טובה ובריאות לכולם,
 

בברכת שנה טובה ובריאות לכולם,

יעל אקשטיין, ד"ר סיגל אילת-אדר
מקדמות בריאות מכללתית
 


 

מאמרים רלוונטים נוספים

קורס מודיעין עסקי תחרותי

09/12/2019

קרא עוד

בריאוטיפ - צריכת חלבון נכונה

27/04/2020

קרא עוד

סוף למחלוקת הקרקעות על גבעת מכון וינגייט

29/06/2021

קרא עוד

אנו גאים לברך את הסטודנט מור ספיר, על זכייתו בתואר אלוף העולם בטיפוס פאראלימפי

19/09/2021

קרא עוד

פרופסור סימה זך המכללה האקדמית בוינגייט - קלאסיקו - איך משחקים כדורגל בלי קהל?

27/10/2020

קרא עוד

הלוואות קרן שכ"ל מסייעת לסטודנטים בהסדרי שכר הלימוד

26/11/2018

קרא עוד