דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

הריצה ככלי טיפולי

רקע להשתלמות הריצה ככלי טיפולי

מטרת ההשתלמות היא הקניית ידע תיאורטי ומעשי של עקרונות טיפול באמצעות ריצה למרחקים ארוכים. מתן דגש על השימוש בריצה ככלי טיפולי בשילוב תרגול מעשי של הטכניקות השונות.
 

סגל

רחל ריינגוירץ: רכזת .מטפלת באומנות, רכזת תחום טיפול באומנות בגני חנ"מ עירית בני ברק, מטפלת בריצה במרכז לבריאות הנפש גהה בתוכנית מג"ן.. מטפלת בריצה במרכז סיוע רעננה. מדריכת ריצות ארוכות ,רצת מרתון ותריאטלון.

אפרת שקד: דוקטורנטית בפקולטה ללימודים בינתחומיים אונ. בר אילן, חוקרת ריצה קשובה כהתערבות טיפולית עבור מתמודדות עם פגיעה מינית. מרצה בכירה ,מדריכה ומטפלת בפסיכותרפיה גופנית. רצה למרחקים.

נינה אבן עזרא: פסיכולוגית קלינית מתמחה בעבודה עם ילדים ונוער, מטפלת זוגית  דוקטורנטית באונ. חיפה חוקרת טיפול במהלך ריצה , מרתוניסטית, תריטאלון ואיש ברזל. 

ד"ר נועה אלבלדה: חוקרת מוח, מרצה במרכז הבינתחומי בהרצליה וחברת הצוות המוביל של התוכנית החינוכית  "תוכנית בית ספר סגול". רצה ושוחה למרחקים.
 

ההשתלמות מיועדת

לקהל הרחב, עדיפות למאמני ריצה, מורים לחינוך גופני, מדריכי חדר כושר ,תזונאים,  יועצים, פיזיותרפיסטים.
 

נושאי הלימוד:

מהו טיפול בריצה, פלאואנליזס, שורשים ביולוגים וחברתיים להבנת ההתנהגות האנושית. הציד והלקט, המהפכה הניאוליטית וראשית העיור, השלכות גופניות ונפשיות של המהפכה העירונית,הייחודיות הקיימת במרחב הטיפולי המשלב עבודה עם הגוף.

על המוח והקשר לריצה

עקרונות פעולה של המוח, פלסטיות מוחית.

בסיס מוחי למחלות פסיכיאטריות , פעילות גופנית ומוח כיצד זה משפיע/עוזר למצב הרוח.

ריצה קשובה

התמקדות בחוויית הריצה בכאן ועכשיו ללא אלמנטים הישגים או תחרותיים. למידה ותרגול של טכניקות ריצה קשובה המאפשרים השקטה של הגוף והנפש במהלך ריצה למרחקים ארוכים ותורמים לפיתוח יכולות ויסות רגשיות ומודעות עצמית.

השפעות הריצה על הנפש

מנגנוני השינוי ואופני ההתערבות של טיפול במהלך ריצה .

תיאור אינטגרטיבי  ויישום לתהליכי אימון וייעוץ.

תרגול

טכניקות של טיפול בריצה במצבים של מתח, חרדה ומשברי חיים.

תנאי קבלה:

ניסיון בסיסי בריצה למרחקים ארוכים ( 5 ק"מ לפחות ).
 

היקף לימודים

18  שעות  

רישום מקוון