- אודות
- המסלול האקדמי
-
- לימודי תעודה
- מכינות
- רישום לתואר ראשון
מלגות חיצוניות
חלק מן הרשויות המקומיות (עיריות/מועצות מקומיות) מעניקות מלגות לסטודנטים.
על פי רוב המלגות ניתנות דרך מרכז הצעירים ברשות המקומית. הדרישות משתנות בהתאם לרשות המקומית ולכן מומלץ לפנות לרשות המקומית במקום המגורים.
מיל-go!
מלגת מִלגו מיועדת ללומדים תואר ראשון או הלומדים במכינה (שלא זכאים למלגת "ראויים לסיוע") מכלל האוניברסיטאות, המכללות האקדמיות והסמינרים להכשרת מורים המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה, ולהנדסאים וטכנאים מוסמכים הלומדים במוסדות שקיבלו הכרה ממה"ט (המכון להכשרה טכנולוגית).
למי זה מתאים?
לסטודנטים בתואר ראשון, במכינה קדם־אקדמית (שלא זכאים למלגת "ראויים לסיוע") ולהנדסאים ולטכנאים הלומדים במוסדות מה"ט.
מה סכום המלגה?
המלגה תוענק לזכאים באחת מארבע מדרגות המלגה: 5,000 ₪, 7,500 ₪, 10,000 ₪, 12,480 ₪.
צריך להתנדב?
לא. אין צורך להתנדב.
לפרטים נוספים ולהרשמה למלגה https://www.cua.org.il/
עיריית אילת באמצעות קרן אילת לפיתוח חינוך ותרבות מעודדת את תושבי אילת לרכוש השכלה אקדמית, קרש הקפיצה לעולם התעסוקה. קרן אילת פועלת רבות כדי להעניק לסטודנטים באילת מלגה עירונית לשכר לימוד אקדמי, ומחלקת מדי שנה מאות אלפי שקלים למאות סטודנטים.
לפרטים נוספים: https://yeilat.co.il/keilat/
לפרטים ולהרשמה: https://www.perach.org.il/
רוצים לחוות עשייה משמעותית ולקבל מלגה מתגמלת?
עמותת "עתיד בטוח" מחפשת סטודנטים עם יכולות מנהיגות והדרכה
פרויקט הנצחת חללי צה"ל, חללי פעולות האיבה ונספים בתאונות דרכים, שבמסגרתו פועלים הסטודנטים יחד עם תלמידים במערכת החינוך במיזמי הנצחה שונים.
המעוניינים נא לפנות אל אדיר במייל: adirzel@gmail.com
ארגון "לתת" מעניק מלגות לסטודנטים תותחי הדרכה!
נוער לתת הוא ארגון נוער, שהוקם במטרה לחנך לערכי התנדבות, סולידריות חברתית ולהקנות לנוער הישראלי ערכים של ערבות הדדית ונתינה, לפתח מנהיגות ולעודד יזמות חברתית, למען יצירת חברה צודקת וטובה יותר. מעורבותם של בני הנוער בפיתוח יוזמות חברתיות והתנסותם בהתנדבות באופן עקבי, מסייעים בבניית חברה סולידרית ומשפיעים על דמותו של הנוער הישראלי.
למידע נוסף ולהגשת מועמדות למלגה
תוכנית סחל"ב (סטודנטים חוברים לבתי הספר ולגנים) היא תוכנית מעורבות ארצית שבמסגרתה מלמדים סטודנטים לתואר ראשון בבתי הספר היסודיים או בגני הילדים. הסטודנטים המשתתפים בתוכנית זכאים למלגה תמורת התחייבותם להשתלב בפעילות בהיקף של 4 שעות שבועיות לפחות.
התוכנית מיועדת לסטודנטים אזרחי ישראל הלומדים תוכנית לימודים מלאה לקראת תואר ראשון במוסדות המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה.
למידע נוסף ולהגשת מועמדות למלגה
מעורבות חברתית במועדוניות לתלמידים מוכשרים בשעות אחר הצוהריים ובפרויקט קיץ
תוכנית ארצית מבית הסוכנות היהודית, המגבשת רשתות קהילתיות של סטודנטים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית ופועלת לפיתוח מנהיגות קהילתית ואחריות חברתית של צעירים למען הקהילה
מלגת אתנחתא מיועדת לסטודנטים המעוניינים לשלב יחד עם לימודי התואר, מפגש שבועי באווירה נעימה וברוח צעירה, ולהעמיק בתחומי המורשת והתרבות היהודית בליווי של צוות חם, צעיר ואנרגטי.
התוכנית מתקיימת ב־21 מרכזים ברחבי הארץ ממטולה ועד אילת כולל ערי המרכז והפריפריה, ופונה לקהל צעירים וצעירות גדול ומגוון עד גיל 35. התוכנית היא שנתית וכוללת מפגשי שיח ולימוד, הרצאות, מיזמים קהילתיים, טיולים וסיורים, ימי גיבוש, ערבי תרבות יהודית וסופי שבוע.
עמותת דרך עמ”י היא עמותה להעמקה בזהות יהודית לצעירים המפעילה תוכניות בפריסה ארצית
• התוכנית מיועדת לגילי 35-20
• ערב בשבוע
• מלגות עד 10,000 ₪ (במרכזי פיס כפוף לתקנון פיס)
• פתוחה לנשים ולגברים
• אווירה חמה וביתית
סטודנטיות וסטודנטים אוהבי ים וחינוך מוזמנים להיות חלק מהעשייה באחד ממרכזי הגלישה החינוכיים של הגל שלי – בת־ים | תל־אביב | אשקלון
דרישות המלגה:
• התחייבות ל־4 שעות שבועיות
• ניסיון חינוכי וימי
• הכשרה מקצועית עיונית ומעשית
סרטון קצר
מלגה מטעם התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית, משרד החקלאות, קרן פילנתרופית ועמותת S.O.S. . מטרת התוכנית היא להיות בתי אומנה לכלבים הממתינים לאימוץ, וכן לספק להם מחסה וטיפול, עד למציאת בית חם וקבוע.
תוכנית "כאן גרים" היא תוכנית מגורים חברתית חדשנית שבמסגרתה סטודנטים מתגוררים עם אזרחים ותיקים וכך הפרויקט נותן מענה לשתי בעיות מרכזיות: מצד אחד מפיג את הבדידות בקרב האזרחים הוותיקים ומצד שני מסייע לסטודנטים למצוא דיור בר השגה בזמן הלימודים שלהם.
אתם זכאים למלגת ממדים ללימודים אם התחלתם ללמוד בתוך חמש שנים מהשחרור, כשעל פי תנאי המלגה ניתן להתחיל ללמוד עד היום האחרון של השנה החמישית מיום השחרור. לדוגמה, אם השתחררתם משירות חובה בחודש מרס 2020, אתם זכאים למלגה אם התחלתם ללמוד עד 31.12.2025 (שנת תשפ"ו).
תוכנית המלגות של ארגון ידידי צה”ל בארה”ב (FIDF)נוסדה בשנת 2002, במטרה להוקיר את הלוחמים על שירותם הצבאי המסור ואת תרומתם להגנת המדינה ובטחונה.
המלגות מוענקות לחיילים משוחררים מהמערך הלוחם בצה”ל (לוחמים ותומכי לחימה) על בסיס מצב סוציו־אקונומי. משנת תשפ”ג, סכום המלגה הוא $5,000 לכל שנת לימוד. המלגות ממומנות על ידי תורמים, וכל תורם מלווה את הסטודנט שקיבל ממנו מלגה לכל אורך לימודיו לתואר ראשון.
אוכלוסיית היעד של הקרן בשנת הלימודים תשפ"ה הן:
• תושבי פריפריה גיאוגרפית
• חיילים בודדים
• יוצאי העדה האתיופית
• חרדים
• בני מיעוטים (דרוזים, בדואים, צ'רקסים, מוסלמים ונוצרים שסיימו שירות צבאי).
עמותת שער שוויון פועלת לשימוש בספורט ככלי לחינוך, לצמצום פערים ולשינוי חברתי בישראל. העמותה מפעילה בפריפריה החברתית והגיאוגרפית של ישראל תוכניות ספורט המשלבות פעילויות חינוכיות לפיתוח, להעצמה ולהקניית ערכים. העמותה מקימה ומפעילה מאות קבוצות ברחבי ישראל, ובפעילותה משתתפים 7500 ילדות, ילדים ובני נוער.
על המלגאים והמלגאיות למלא 130 שעות התנדבות, ועוד 10 שעות העשרה דרך מרכזי הצעירים ומידעל'ה ובסך הכול 140 שעות למלגה.
מלגה לסטודנטים מהמגזר הערבי, הדרוזי והצ'רקסי. המלגה מוענקת בפריסה של 3 שנים במהלך התואר: 10,000 ₪ בשנה א, 10,000 ₪ בשנה ב, 8,000 ₪ בשנה ג.
פרמטרים נוספים המובאים בחשבון: תחום לימוד, כמות שעות הלימוד, מצב סוציו־אקונומי ועוד.
עמותת הגל שלי מפעילה תוכנית חינוכית ייחודית לנערות ונערים במצבי סיכון ומשתמשת בגלישת גלים ככלי חינוכי.
העמותה מחפשת סטודנטים דוברי ערבית ברמת שפת אם, אנשי חינוך וים, מעוררי השראה, לעשייה חברתית משמעותית
מוזמנים להציץ באתר שלנו שלנו ולהתעדכן, או פשוט לראות סרטון קצר שמספר את הסיפור.
יצירת קשר:
אזור מרכז:
סעיד – 0539322114
saeedi@hagalsheli.co.il
אזור צפון:
נסרין – 0506315873
nisreenb@hagalsheli.co.il
סטודנטים מהחברה הערבית מלמדים על השפה והתרבות הערבית בבתי ספר יהודיים
מדי שנה עמותת איל"ן בשיתוף עם הסוכנות היהודית, מעניקות מלגות להשכלה גבוהה לסטודנטיות ולסטודנטים עם מוגבלויות, במטרה לסייע להם לרכוש השכלה גבוהה, וכחלק משילובם המלא בחברה. הגשת הבקשה למלגה מתבצעת במהלך סמסטר א של שנת הלימודים האקדמית
סיוע כלכלי לסטודנטים בוגרי החינוך החרדי
הדרכה בפנימייה או בכפר נוער לנערות בסיכון וליווי בתהליך שנתי של הכנה לשירות משמעותי תוך כדי העצמה אישית ונשית.
מפגש שבועי בפנימייה בערב אחד קבוע, העברת פעילות קבוצתית ושיחות אישיות כדי ללוות כל אחת באופן פרטני.
מה זה אומר להיות חונכת בעמותת שוות?
– הדרכת קבוצת נערות בזוג (עם סטודנטית נוספת)
– הובלת פעילות חברתית לפי תוכנית הדרכה ומערכי שיעור מוכנים
– קשר אישי 1:1 עם הנערות לאורך השנה
– הכשרה מקצועית וחינוכית
– מפגש חודשי עם צוות הסטודנטיות המתנדבות בעיר להעשרה ולהכשרה