דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

חגיגות שבוע העברית

מאת: ד״ר אורלי קיים

תיוגים: מונחים, ספורט, לשון עברית, חינוך גופני

עדכון אחרון: 20.02.2023

  1. תקציר:

    השנה צוין שבוע העברית בסימן 100 שנה למותו של בן־יהודה בשלל אירועים ביוזמת האקדמיה ללשון העברית, בהם רבי־שיח, הרצאות מעשירות, סדנאות מקצועיות, תערוכת איורים ומופע מִצְחָק (סטנד־אפ). גם בקמפוס וינגייט חגגנו את שבוע העברית בשלל פעילויות מגוונות. באי הקמפוס הוזמנו ליהנות מתערוכת עברית בלובי.

 

בהתאם להחלטת הממשלה משנת 2012, מדי שנה מציינים ברחבי הארץ את יום הלשון העברית בכ״א בטבת, יום הולדתו של חלוץ הדיבור העברי וחוקר העברית, אליעזר בן יהודה. השנה צוין שבוע העברית בסימן 100 שנה למותו של בן־יהודה בשלל אירועים ביוזמת האקדמיה ללשון העברית, בהם רבי־שיח, הרצאות מעשירות, סדנאות מקצועיות, תערוכת איורים ומופע מִצְחָק (סטנד־אפ).

 

 

גם בקמפוס וינגייט חגגנו את שבוע העברית בשלל פעילויות מגוונות. באי הקמפוס הוזמנו ליהנות מתערוכת עברית בלובי. בתערוכה נתלו שלל כרזות, בהן כרזות על חידושי מילים על פי תחומים, בהם כלכלה, משפט, תקשורת ופוליטיקה. כרזות נוספות עסקו במונחים מתחום החינוך הגופני והספורט.

 

 

כרזות נוספות עסקו במונחים מתחום החינוך הגופני והספורט. הכרזות הציגו מונחים שגויים לצד מונחים תקינים כמו, למשל, ״אולימפיאדה״ או ״המשחקים האולימפיים״; ״מתאבק״ או ״מתאבּק״; ״הדיפת כדור ברזל״ או ״זריקת כדור ברזל״ או, ״קפיצה במוט״ או ״קפיצה עם מוט״ ועוד. שיעורי העברית הוקדשו לפעילויות חגיגיות שונות, כגון ביקור בתערוכה בלובי הקמפוס, דיונים בעקבות התערוכה על הצורות התקינות של המונחים והסיבה לכך, חידונים, צפייה בסרטונים משעשעים ותחרויות. הסטודנטים נתרמו מהלימוד החווייתי, ונהנו מהגיוון בלמידה.   

 

פריטי מידע דומים