דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

ערב "שירת המונים" למתמודדים עם מחלת הפרקינסון במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)

אירוע "שירת המונים" למתמודדים עם מחלת הפרקינסון ובני משפחותיהם, התקיים בתאריך ה-23.6.19 במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט). מטרת האירוע הייתה העלאת המודעות למחלת הפרקינסון. האירוע התקיים בשיתוף עם "לאומית שירותי בריאות", "עמותת הפרקינסון בישראל" והמרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט). באירוע שרו מתמודדי הפרקינסון ובני משפחותיהם, יחד עם היוצר יוני רכטר את השיר "שיר נבואי קוסמי עליז".

בישראל ישנם כ-30,000 אנשים המתמודדים עם מחלת הפרקינסון. מחלת הפרקינסון היא מחלה מורכבת הפוגעת במרבית מערכות הגוף ומקשה על התפקוד היומיומי. ככל שהמחלה מתקדמת רמת הפגיעה התפקודית משתנה מאדם לאדם. אחד מהסימנים המוכרים של מחלת הפרקינסון הוא הפגיעה בקול. לכן, ערבי שירה ואירועים מסוג "שירת המונים", עשויים לחזק את המתמודדים עם הפגיעה, במקביל לשיפור מעמדם בפני בני משפחותיהם וחבריהם.

היוזמה לאירוע הייתה של ברוריה שרמן ויאיר בן בסט. שרמן היא האחות הראשית הארצית ב"לאומית שרותי בריאות", שבעצמה אובחנה כחולת פרקינסון לפני 3 שנים. מאז, למרות הכול, היא עובדת במשרה מלאה. יאיר בן בסט הוא פיזיותרפיסט מומחה לטיפול בפרקינסון, מדריך בתוכנית לסטודנטים לחינוך גופני הלומדים במגמה לפעילות גופנית לגיל המבוגר במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט).

ברוריה שרמן, האחות הראשית הארצית ב"לאומית שרותי בריאות": "רצינו להעלות את המודעות לבעיה הנלווית לפרקינסון, של פגיעה במיתרי הקול, עד כדי אובדן דיבור ואפילו חנק, עד מוות".

האירוע התקיים בסיום פרויקט פעילות גופנית למתמודדים עם המחלה, המתקיים במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט) מזה 5 שנים, ומטרתו לאפשר להם להתנסות במגוון פעילויות גופניות, המותאמות לצרכים המיוחדים שלהם, תוך הנחיות לתרגול עצמי בבית.

פרופ' אילת דונסקי, ראש המגמה לפעילות גופנית ובריאות בגיל המבוגר, במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט): "אירוע זה מהווה נקודת שיא הן עבור המתמודדים עם מחלת הפרקינסון והן עבור הסטודנטים ותרם למרכיב נוסף וחשוב בשיפור איכות חייהם שלהם – התחושה של תמיכה חברתית, באמצעות קבוצה בעלת מטרה משותפת".

מאמרים רלוונטים נוספים

כתב היד מספר: האם אני באמת אובייקטיבי כפי שאני חושב?

04/02/2015

קרא עוד

"קשב ושלווה באהבה" - אסטרטגיות ואימון להתמודדות עם הפרעות קשב ותפקוד

05/07/2017

קרא עוד

ערב "שירת המונים" למתמודדים עם מחלת הפרקינסון במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)

25/07/2019

קרא עוד

תרגילי מתיחות או תרגילי גמישות?

18/04/2013

קרא עוד

עזרה בדרך: כמה עזרים טכנולוגיים מתקדמים לשיקום לאחר אירוע מוחי

27/01/2014

קרא עוד

חציית קווי האמצע – הקשר בין תנועה ללמידה

03/09/2019

קרא עוד