מאת: אפרת אמיר
תיוגים : תרגילים ופעילויות, היבטים חברתיים, מערכי-שיעור, חינוך לתנועה
תאריך פרסום: 30.05.2019 | תאריך עדכון אחרון: 30.05.2019
תקציר:
במאמר זה נראה כיצד אפשר ללמד ילדים על קשרים בינאישיים וכשירויות חברתיות
ידוע שניתן לערער בקלות קשרים בין שניים או בין פרטים בקבוצה: מילה, רמז, מבט, תנועה – אלה יכולים להתפרש בצורה מעוותת ולפגום בקשר או אפילו להרסו כליל.
שניים תומכים באצבע אחת בלבד בכל אחד מקצותיו של מקל. כל תנועה או תזוזה קלה, בעיקר כזו שאינה צפויה, תגרום להפלתו של המקל, כלומר להפרת הקשר.
כאשר המקשר בין שני בני הזוג או בין שני חברים או בין חברים בצוות הוא חומר חזק וגמיש, כמו רצועת כושר לדוגמה, שמושחלת על שני בני הזוג ונשמרת במתח מתאים, הרי שניתן לנוע, להתקדם, לשנות רמות גובה וכיווני תנועה גם בתנועות פתאומיות וגם בעוצמה רבה בלי לפגום בקשר. כלומר, הקשר ישרוד על אף תמורות וגורמים בלתי צפויים. נדגיש שמתח אופטימלי חייב להיות, אחרת "הרצועה המקשרת" בין השניים בקשר תיפול.
כך גם בין בני הזוג: כאשר אין מתח בכלל, יש חשש ליציבותו של הקשר בין השניים.
לכל זוג מקל.
לכל זוג סרט מנייר שקצותיו קשורים בטבעת.
אין הכוונה להכתיב מרשמים אלא לעורר מודעות להתנהגויות שחוסמות או מפרות קשרים אנושיים ולחפש דרכים שיאפשרו עמידות הקשרים גם לנוכח קשיים בלתי צפויים.
ישנה חשיבות למודעות עצמית לצורך איתור מוקדם של בעיה בנושא ולצורך ביסוס רצון לשנות יחסים כשלב חשוב בבניה של קשרים מחדש.
נושא השיעור: מגע על ידי כדור, פגיעה בקצב שלי, מודעות גוף לפגיעה באיברים שונים
נושא השיעור: פגיעה על ידי כדור במסגרת משחק, שילוב מושג - פגיעה/יריבות. מודעות להבדל הרגשי של פגיעה באיברים שונים, כיצד אני מגיב לפגיעה?
נושא השיעור: שילוב המושג פסילה, ההשפעה של "יריבות" על עוצמת הפגיעה, העצמת הנפגע, המשגת התגובה הרגשית מודעות להבדל הרגשי של פגיעה באיברים שונים, כיצד אני מגיב לפגיעה?
נושא השיעור: העצמת הנפגע בתוך משחק מלא. השלכת מסקנות מתוך המערך על משחקים אחרים/סיטואציות אחרות בחיים. סיום בעיבוד קבוצתי רגשי, יצירת מרחב בטוח לשיתוף