דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

שחייה במים פתוחים

במדינות העולם, כולל ישראל, חלה התפתחות בספורט המים הפתוחים. משנת 2008 הפכה השחייה במים פתוחים למקצוע אולימפי, ומאז השתנה הענף מקצה לקצה, אבל להשתנותו יש גם סיבות אחרות.

כדי  לסבר את האוזן, לפני כשמונה שנים היה, אירוע המים הפתוחים היחיד בישראל שהוא לא טריאתלון – צליחת הכינרת. יש לנו ים נדיר, לאורך ישראל. יש ארצות שבהן נוסעים שלוש–שש שעות על מנת להגיע לים, ולנו יש ים, אגם מקסים לשחייה (הכינרת) ואילת, אחד המקומות הנדירים לאימון מים פתוחים בתנאי "מעבדה", ומה שצריך לעשות הוא לקפוץ למים ולקבל את האנרגיות האין-סופיות שהים נותן לנו.

בשנים האחרונות, בגלל העולם הגלובלי, המחשבים והמחלות שנגרמות מלחצי החיים אנשים רבים מחפשים את הדרך להירגע, לעצור את החיים לשנייה, או במילים אחרות – להכניס את הראש למים, לשמוע את הרעש של הגלים וזהו!

לטכנולוגיה יתרונות רבים: הכל נגיש, דרך האימון, אכילה נכונה , שחייה במים בטמפרטורה של 0 מעלות ועוד... בקיצור הכול אפשרי. הגוף האנושי רוצה מצד אחד לאתגר את עצמו, ומצד אחר לא להיפצע.

שחייה היא אחד מענפי הספורט הבריאים שיש. בענף זה מתחרים גם אנשים בני יותר מ-100, ומה יכול ליהנות יותר מלהיכנס לים מוקדם בבוקר, להתנקות מהכול ולצאת "חדשים"? ברפואה הסינית אומרים שהמים יכולים להכיל הכול, ממש כמו מְכָל. יש נשים ההולכות למקווה להיטהר, אבל כיום יותר ויותר נשים מחליפות את המקווה בים. הים מאפשר, הוא מכיל והוא גם מסוכן. האנרגיות שבו חזקות, ומצד אחד הן יכולות להרים צונמי ולמחוק ערים שלמות, ומצד אחר לנקות את הנפש ואת הגוף מהכול.

אמר אורי ששון הג'ודקה לאחר זכייתו במדליה באולימפיאדת ריו דה ז'נרו, שאחרים בישראל כבר זכו במדליה וסללו לו את הדרך. פעם לא האמנו שזה אפשרי להוביל את העולם בתחום המים הפתוחים ולנצח את הנבחרות הטובות בעולם. היום לאחר שקבוצה ששחתה מקפריסין לישראל ושברה את שיא העולם במים פתוחים למרחק (לאחר ששברו את השיא הבלתי אפשרי של ארצות הברית )ולאחר שגיא כהן שחה 24 שעות ברציפות והוא עומד בקו הראשון של השחיינים הטובים והחזקים בעולם במים פתוחים, אנחנו מאמינים שהכול אפשרי.

מומלץ לצפות בהרצאה מרתקת של TEDx על כוחו של הים ועל משחה קפריסין

פרטים נוספים אודות הקורס שחייה במים פתוחים במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)

היום לא נותר אלא להכשיר מדריכים ומאמנים, לקחת את שחייני המרחקים קצת לים ולהתמוגג מהשינוי שיקרה עד לטוקיו 2020, כי יש לנו ים – והוא מדהים.

 

מאמרים רלוונטים נוספים

לימודי פנאי אתגרי

23/03/2014

קרא עוד

המכינה במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)

30/01/2013

קרא עוד

הסבת אקדמאים להוראה - המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)

13/03/2022

קרא עוד

עזרה בדרך: כמה עזרים טכנולוגיים מתקדמים לשיקום לאחר אירוע מוחי

27/01/2014

קרא עוד

המלצה לטיול באתרי מורשת עולמית בישראל שהוכרו על ידי ארגון אונסק"ו

23/06/2015

קרא עוד

תרומה שאינה נמדדת במילים

29/12/2013

קרא עוד