דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

רכיבה טיפולית על סוסים. אז, היום, ולאן

תחום הרכיבה הטיפולית, אף כי לא נקרא כך בעבר, היה בשימוש כבר במאה שעברה. לאחר מלחמות העולם הראשונה והשנייה, בשל ריבויי נפגעי המלחמות, יזמו בעלי מרכזי רכיבה, כדרך של עזרה לקהילה מפגשים של פצועים, מלווים על ידי הצוות הרפואי. המטרה הייתה שיפור איכות החיים של הפצועים ולאו דווקא תהליך טיפולי מסודר ומתוכנן.

לישראל הגיע תחום הרכיבה הטיפולית לפני כשלושה עשורים, דרך מערכת הביטחון כאמצעי טיפולי בפצועי צה"ל במערכותיו.  הטיפול ניתן בעיקר לנפגעים פיזיים ומוטוריים והחל  דרכו של הטיפול התהליכי שאנו מכירים היום. חשוב לומר כי למטופלים מוטוריים בהגדרתם, כמעט תמיד ישנה גם פגיעה רגשית המלווה כל מוגבלות פיזית כזו או אחרת.

בעולם המודרני השכילה  מערכת הבריאות לחבק ולהכיל את כל אותן אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים אשר בתוכנו, ולהפנותם לטיפולים נוספים שאינם תרופתיים. כך נוצרה  "רפואה משלימה". תחום הרכיבה הטיפולית מתמקם במקום מכובד ביותר בקטגוריה זו. בשנים האחרונות השתנתה הגישה הטיפולית בתחום והטיפול מוצע לא רק ל"שונה" ..."למוגבל"... כפי שהיה מאות רבות של שנים, אלא גם ל"חלש"... ול"מתקשה".

במדינת ישראל בשני העשורים האחרונים ובמיוחד בעשור האחרון הונגש הטיפול  דרך כל הקופות הגדולות, כאשר הגורם המפנה הוא מרכזי התפתחות הילד בפריסה ארצית. זו דוגמא שאין לה אח ורע בשום מדינה אחרת בעולם, מעבר לכך גורמים רפואיים בכירים כמו פסיכולוגים פסיכיאטרים אורטופדים מכירים ביכולות הטיפוליות של תחום הסוסים, העשייה הרצופה והתהליכית, הוסיפה מוסיפה ותוסיף לניסיון המקצועי של העוסקים בתחום.

כיום ילדים הינם הקהל המוביל בצריכת טיפול ברכיבת סוסים וסוגי הבעיות המופנות לטיפול מתחילות בבעיות קשב וריכוז, לקויות למידה, בעיות התנהגותיות ונגמרות בבעיות מוטוריות קלות עד קשות. לא נוכל בלי לומר כמה מילים על הכלי הטיפולי הנפלא אשר מסייע בידנו – הסוס.

לסוס, חיה מהגדולות והחזקות בטבע יכולות תרפויטיות מיוחדות אותן אנשי המקצוע מבליטים בתהליך הטיפולי, נוסיף ונגיד כי גם המרחב הטיפולי הקרוב ומקרב אל הטבע, מוסיף ערכים נוספים וחשובים לתהליך. המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט) מוביל כבר למעלה משני עשורים בהכשרת מטפלים ברמה הגבוהה ביותר ומפנה אל מרכזי הטיפול כל שנה כמה עשרות של מטפלים,  הזוכים להערכה רבה ותגמול הוגן ומכובד.

המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט) מסמיך מטפלים, בניהולו האקדמי של פרופסור רפי קרסו וצוות מנחים מהותיקים והמובילים בתחום.

בברכה גלעד בן דוד

מרכז קורס מורים לרכיבה טיפולית

לפרטים 5009*

המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)

מאמרים רלוונטים נוספים

רשלנות רפואית פלילית בפציעות ספורט

30/08/2016

קרא עוד

התזונה כאמצעי להתמודדות במצבי לחץ

04/09/2017

קרא עוד

עבודה בתחום הספורט- פעילות גופנית מותאמת

02/01/2013

קרא עוד

טיפול באמצעות הרפתקה

25/02/2013

קרא עוד

אימון כוח – אימון התנגדות

07/02/2013

קרא עוד

חיטוב הגוף אצל נשים ותזונה

09/08/2018

קרא עוד