דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

נטורופתיה - סוד הקסם הטבעי

במסגרת לימודי הנטורופתיה בשנה ב' הסטודנטים יוצאים לסדנת בישול חווייתית במסעדה בקיבוץ הרדוף. הקיבוץ הוקם בשנת 1982 על ידי חסידי תורת האנתרופוסופיה של רודולף שטיינר, ומתפקד כמרכז תרבותי, חינוכי וחברתי. בקיבוץ הרדוף התפתחה פעילות ענפה בתחומים שונים כגון:  שיקום, רפואה, אמנויות, חקלאות ומזון אורגני. כחלק מהשקפת עולמם הקימו חברי הקיבוץ מוסדות שונים לשילוב קהילות בעלי צרכים מיוחדים, ובהם "פנימיית טוביה" לילדים, ו"בית אלישע" ו"חירם" למבוגרים. הרדוף הוא קיבוץ מופרט, שבו כל חבר אחראי לפרנסתו.

בקיבוץ ישנה מסעדה צמחונית אורגנית כשבעלת המקום, יוטקה, מתארת אותה כבעלת מודעות אקולוגית.

במטבח האקולוגי של המסעדה מאמינים ומיישמים גישה, שלפיה חשוב מאד באיזו אדמה ובאלו תנאים גדלו הצמחים.  חשוב לא פחות איך ממשיכים את זרימת הטבע במטבח מבלי לפגוע בכוחות הקוסמיים שבנו את הצמח, כדי שהם יוכלו להזין את הסועדים באופן מקסימאלי. כמו כן, מקיימים מחזור פסולת וצמצום צריכת המים.

את הסדנה פתחנו בהרצאה קצרה מפיה של יוטקה, המשכנו בהכנות תבשילים ומתכונים נפלאים במטבח המסעדה וכשהתבשילים היו בתנור יצאנו לסיור מודרך ברחבי הקיבוץ. כשחזרנו, ריחות התבשילים הגבירו אצלנו את תחושות התיאבון והרעב . בתחילת הארוחה, על פי המסורת האנטרופוסופית, הקראנו קטע קריאה ובירכנו על המזון ואז אכלנו ארוחה עשירה ומזינה.

מרשמיה של אחת הסטודנטיות :

הסדנא בהרדוף הייתה מעשירה. היא העניקה לי טיפים ומתכונים בעיקר למישהי כמוני טבעונית והיה מגוון רחב של מאכלים חדשים. כיף היה לקחת חלק בהכנה, להיחשף לעולם טעמים חדש ושונה וכמובן לטעום ממגוון המאכלים. כיף לסיים כך את הסמסטר .

לראייה כבר היום הכנתי עלי מנגולד ממולאים. (אמא שלי הסתכלה בתנור ואמרה מה נאפה שם זה ניראה מלא בכל טוב...)

 בישול חווייתית במסעדה בקיבוץ הרדוף תמונה 1

לפרטים והרשמה לקורסים שלנו

מאמרים רלוונטים נוספים

חומות של תקווה

28/01/2014

קרא עוד

החיים אחרי הקורונה - התמודדות עם פיטורין: 5 צעדים להתמודדות וצמיחה

03/06/2020

קרא עוד

קורס עיסוי רקמות עמוק וקורס עיסוי ספורטאים

03/03/2014

קרא עוד

איך לבחור מורה דרך מתאים

19/11/2012

קרא עוד

"הפוגות או לא להיות" – אימוני הפוגות לשיפור יכולת ריצה בקרב רצים למרחקים ארוכים

04/01/2015

קרא עוד

לימודי חינוך גופני

25/06/2013

קרא עוד