- אודות
- המסלול האקדמי
-
- לימודי תעודה
- מכינות
- רישום לתואר ראשון
fascia פאשיה - מערכת רקמות החיבור של גוף האדם
פאשיה הינה מערכת רב מימדית של רקמות חיבור שונות שנוצרו ונוצרות מרגע לידתנו ועד מותנו.
היא בנויה ופועלת כמטריקס אנושי בגוף האדם באופן רב מימדי.
במערכת התנועה היא חצי נוזלית (נוזל סינוביאלי) ובנויה בדחיסויות חלבוניות שונות אותן אנו מכירים בשמות: עצם, רצועה, גיד, קפסולה, מעטפות מערכות העצבים והאברים של כל גוף האדם.
הפאשיה משמשת כ'דוברת והמנהלת' של מערך התקשורת של הגוף (רשת האנרגיה), עוברת ברציפות מהראש עד הרגליים, מהבטן עד הגב וגם רוחבית ואלכסונית ומקשרת, בכל רמות התפקוד, את תהליכי הכאב, הזיכרונות והרגש בין המוח לגוף.
הפאשיה מהווה כ- 40% ממשקל הגוף הכולל ו- 30% ממסת השרירים. היא פלסטית ואלסטית בהתאם למבנה ה Mezzoderm (אלסטין וקולגן בהתאמה) ורגישותה הרבה מאפשרת לה להשתנות במהירות רבה בתגובות לחום ולקור (הפוגעים הן בצורתה והן ביכולת תפקודה).
כשהפאשיה מתייבשת אנו מאבדים את טווח תנועה, מופיעים כאבים וכמובן דלקות.
כשהפאשיה מתייבשת היא הופכת, יחד עם תאי השומן, לדבק המגביל את תנועת הסיבים ואז אנו מאבדים את טווח התנועה, נוצרת ירידה במכלול מערכת התנועה ומופיעים כאבים וכמובן דלקות... הפאשיה צריכה להיות רטובה (נוזל סינוביאלי) וזאת כדי לשמור על האלסטיות והתנועתיות שלה. במצב של פאשיה מקוצרת או מתוחה, בשל התייבשות, תהיה מיד השפעה ישירה על האיבר/חלק אותו היא עוטפת. כשמדובר בסיבי שרירים, ההידבקויות יגרמו להגבלת תנועתם ולשימורם במצבם המקוצר, יקטינו את טווחי תנועתם וטווחי תנועת המפרקים.
כשהפאשיה מתייבשת היא 'לוכדת וכולאת' בתוכה את הכאבים, זיכרונות התנועה והרגשות. המובילים להיווצרות דלקות, לשינויים ביכולת תנועת הגוף ויציבתו ומשם אל שיבוש אורך החיים ואיכותו.
האמורפי והפיזי פועלים האחד עם השני, בסנכרון מתמיד ללא הפסקה, לאורך כל חיינו.
כל פעולה המכוונת אל הפיזי תשפיע על האמורפי ולהיפך.