דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

בואו לסייע לנו בקידום הנגישות והשתלבותם של אנשים עם מוגבלות בחברה

עמותת נגישות ישראל הוקמה בשנת 1999 לקדם את הנגישות על מנת לאפשר לאנשים עם מוגבלות ובני משפחותיהם להשתלב בחברה, בשוויון, בזכות, בכבוד ובמקסימום עצמאות.

רקע:

רב המבנים והאתרים הציבוריים במדינת ישראל, כגון: משרדי הממשלה, רשויות מקומיות, בתי משפט, מרפאות, מוזיאונים ותיאטראות, בתי מלון וצימרים, פארקים ומתקני ספורט, רשתות מסחר וקניונים, אינם נגישים (לא מאפשרים כניסה)  לאנשים עם מוגבלות.
אוכלוסיית האנשים עם מוגבלות כוללת אנשים המשתמשים בכיסאות גלגלים, מוגבלי הליכה, ליקויי ראיה ועיוורים, ליקויי שמיעה וחרשים, מוגבלים קוגניטיבית, נפשית וכן אנשים קשישים.
יותר מ- 17% מתושבי ישראל הם אנשים עם מוגבלות, מתוכם כ- 500,000 עם מוגבלויות קשות.
נגישותם של מבני ציבור, שטחים פתוחים ועסקים כמו גם נגישות לאמצעים טכנולוגיים כגון אתרי אינטרנט, מוקדים טלפוניים וטלפונים סלולריים הינם מרכיבים הכרחיים ביכולתם של אנשים עם מוגבלות פיזית, חושית, קוגניטיבית או נפשית להשתלב בכבוד , שוויון ועצמאות - בכל תחומי החיים בחברה -  תעסוקה, השכלה, בריאות, תרבות, תיירות, נופש ופנאי.
חוסר הנגישות בארץ, גורם סבל רב לעשרות אלפי אנשים ומשפחותיהם ומונע מהם יציאה מביתם והשתלבות בחברה שהיא זכות אלמנטרית  בכל משטר דמוקרטי המעניק לכל אדם הזדמנות שווה ומאפשר לו לשמור על כבודו וחרותו.
המצב הבלתי נסבל הזה הינו המניע המאתגר את העמותה לפעילות לשינוי המצב בישראל.


מטרות העמותה:

הגברת המודעות לנושא הנגישות של המחוקקים, רשויות השלטון, הקהילה העיסקית, המתכננים והבונים, הרשויות המקומיות ועוד.
הנגשת מקסימום אתרים ציבוריים, עסקים וארגונים.
קידום השוויון בין אנשים עם מוגבלות לחברה בכלל.
קידום המודעות בקרב הנוער בישראל
קידום הנגישות הטכנולוגית והנגישות למידע.
שיפור הידע המקצועי בנושא הנגישות של אדריכלים, מהנדסים ומעצבים.
קידום ושיפור השירות והיחס לאנשים עם מוגבלות.

 

הפרוייקטים המבוצעים ומתוכננים ע"י העמותה:

בעזרת צוות מקצועי מצומצם בראשות יו"ר/מנכ"ל ווועד מנהל (כולם מתנדבים) ובסיוע רב של מתנדבים,
מבצעת העמותה את הפעילויות הבאות:


1.  מרכז מידע לאנשים עם מוגבלות באינטרנט – www.aisrael.org 

פרוייקט יחודי, ראשון מסוגו בעולם, המספק לאנשים עם מוגבלות – חינם -  באמצעות אתר האינטרנט של העמותה מידע חיוני וקריטי בכל תחומי החיים. שימוש במידע מאפשר לאנשים עם המוגבלות לצאת מהבית ולבצע פעילויות יומיומיות שעד כה נמנע מהם מלעשותן.
האתר מציע "מידע משנה חיים", כגון:
מידע על תנאי הנגישות בכ-13,000 מסעדות, בתי קפה, מוזיאונים ותאטראות, משרדי ממשלה ועוד.
מידע עדכני על אירועי תרבות ופסטיבלים.
מידע על מסלולי טיולים המותאמים ונגישים במיוחד
מידע על קלפיות נגישות לקראת הבחירות לכנסת.
מידע בנושאים שונים כגון בריאות, כושר, זכויות, רכבי נכים  ועוד
פורומים להחלפת מידע.
 חדשות ואקטואליה.
הפרוייקט פועל בהצלחה רבה זו השנה הרביעית, משרת ציבור של למעלה מ - 300,000 אנשים בשנה ומסייע בשיפור איכות חייהם והשלבותם בחברה.


2. "פורום עסקים מקדמי נגישות בישראל" - ו"אות נגישות ישראל"

פורום עיסקי של החברות העיסקיות הגדולות במשק הישראלי המקדמות נגישות עיסקית באופן מערכתי ואסטרטגי לפי מודל הטמעה ייחודי של עמותת נגישות ישראל. צוות עמותת נגישות ישראל, מנחה, מייעץ, מוביל ומלווה את החברות בדרך לנגישות מלאה לפי התפישה של עסק נגיש שווה עסק מרוויח ובמטרה לגרום לארגונים כך שכל פעילותם תהיה נגישה וכל מוצריהם ושרותיהם יהיו זמינים ונגישים ל 100% מהלקוחות ובכלל זה לקוחות עם מוגבלות.
 
בנוסף, יועצי העמותה מלווים את תהליכי ייעוץ הנגישות (מתוס", שירות, סקרים, תכנון ועוד) של חברות פורום עסקים מקדמי נגישות ישראל.
במסגרת זו כל אתר/ מבנה שנבדק ע"י יועצי העמותה ונמצא כי נגישותו בהתאם לחוק ולתקנות זוכה ל - "אות נגישות ישראל".
פרוייקט "אות נגישות ישראל" מקדם את הנגישות בפועל ומאפשר לאנשים עם מוגבלות עוד ועוד מקומות אליהם הם יכולים להגיע בכבוד ובעצמאות.
באמצעות פרוייקט זה שבו מעורבות החברות הגדולות והמובילות בארץ, מונגשים עשרות מקומות חדשים בכל שנה, כגון: קניונים, תחנות דלק, רשתות שיווק, סניפי בנק ועוד.
 

3. פרויקט חינוך ומודעות בני נוער

לעמותה תוכניות חינוך לשינוי ידע ועמדות בכל הקשור לאנשים עם מוגבלות ונגישות.  במסגרת התהליך, עוברים בני הנוער סדנה חוויתית, בה הם חשים מהי מוגבלות. לאחר הסדנה הם מקיימים מפגשים עם אנשים עם מוגבלות ומעמיקים את הידע בכל הקשור למוגבלויות השונות ונגישות. בהמשך מפיצים בני הנוער את הפרויקט בקרב בתי הספר בעיר ומחתימים את תושבי העיר על עצומה של "לא חונים בחנית נכים". התלמידים מבצעים פרויקטים ולבסוף מבוצע הפנינג גדול בקהילה.
בנוסף מקדמת העמותה פרויקטים חינוכיים שונים להעלאת המודעות לנושא אנשים עם מוגבלות בכלל וחשיבות הנגישות בפרט.
 

4. נגישות טכנולוגית

(לאתרי אינטרנט, מכשור אלקטורוני, טלפונים סלולריים, מכשירים אוטומטיים ועוד )
עמותת נגישות ישראל מקדמת את הנגישות הטכנולוגית בישראל באמצעות ייעוץ והדרכה לחברות ואירגונים חברי "פורום עסקים מקדמי נגישות ישראל". כפי שקיימת בעית נגישות בעולם הפיזי (חוסר בשירותי נכים, חוסר במעליות וכדומה) כך קיימת בעיית נגישות בעולם הטכנולוגי (האינטרנט, הסלולרי, תוכנות). היעדר נגישות טכנולוגית מונע  מאנשים עם מוגבלות שימוש באמצעים אלה הנמצאים בשימוש גובר והולך בקרב כלל האוכלוסיה.  נגישות לטכנולוגיה ומיומנות בשימוש בה,  תשפר לעין ערוך את איכות חייהם של אנשים עם מוגבלות.

5. הדרכות שירות נגיש

במסגרת פרויקט זה העמותה מדריכה עובדים בחברות עיסקיות / רשויות כיצד לספק שירות מקצועי ואדיב ומותאם ספציפית לאנשים עם מוגבלויות מסוגים שונים. צוות העמותה מייעץ לאירגונים כיצד להתאים ולשפר הן את השירות הפרונטלי של העובדים והן את השירות הניתן בטלפון ובאינטרנט.

6. מרכז הכשרה מקצועי לנגישות

העמותה פועלת בדרכים רבות לאפשר לגורמים מקצועיים, יזמים אדריכלים ומתכננים להתעדכן וללמוד את נושא הנגישות.  זאת ע"י אתר לימודי נגישות באינטרנט, ימי עיון וכנסים, חומר מקצועי, קורסים ועוד.
 

7.  חקיקה, תקינה ופעילות במשרדי ממשלה


העמותה מלווה את חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, את הליך כתיבת תקנות הנגישות ורוויזיה בתקן הישראלי לנגישות במכון התקנים.
 
מול משרדי הממשלה השונים העמותה פועלת לשיפור הנגישות של כל משרד בהתאם לתחום אחריותו.
 

8. קידום אינטרסים

העמותה פועלת באמצעות שיווק ויחסי ציבור לקידום מטרותיה מול משרדי הממשלה, חברות, גופים וגורמים רלוונטים. פעילות זו נושאת פירות משמעותיים הן מהבחינה המעשית והן מבחינת המודעות. תוצאה ישירה של פעילות העמותה מתבטאת בעובדה שהמונח נגישות הפך מוכר ושגור בפי מקבלי החלטות וכלל הציבור.
 

9. הגברת המודעות

העמותה פועלת להגברת המודעות  לנושא הנגישות וחשיבותו לאנשים עם מוגבלות לקהלי מטרה שונים - מקבלי החלטות, כנסת, עסקים, רשויות, הציבור הרחב, נוער.
כל זאת באמצעות קמפיינים פרסומיים, יח"צ, כנסים, והרצאות.
 
ליצירת קשר :
09-7451126 , office@aisrael.org
 

10.טיפול בתלונות

העמותה מסייעת לאנשים עם מוגבלות לטפל בתלונות אישיות בנושאי נגישות מול רשויות ועסקים.
 

11. הנגשת פינות פקניק

העמותה פועלת להקמת פינות טבע נגישות ברחבי הארץ. הפעילות משלבת בתוכה, מודעות, הכרת הארץ ונגישות. במסגרת הפרויקט חברות יכולות לעזור בהקמת שולחן פיקניק נגיש, מסלול טיול, שירותי נכים בטבע ותצפיתיות.
 

12.ארוחות חושים ונגישות

העמותה מקיימת ארוחות חושים ונגישות בהם המשתתפים חווים חוויה של אכילה במסעדה תוך התנסות אישית במוגבלות ראייה, ידיים ושמיעה. הארוחות מבוצעות לפורומים שונים לצורך הגברת המודעות.
 
ליצירת קשר להתנדבות ובניית שיתופי פעולה:
 
09-7451126, office@aisrael.org

מאמרים רלוונטים נוספים

בואו לסייע לנו בקידום הנגישות והשתלבותם של אנשים עם מוגבלות בחברה

10/12/2012

קרא עוד

תנועה בעלת הכוונות פנימיות בסגנון Shin-Sen-Do ככלי טיפולי מוכח לסוכרתיים

02/03/2014

קרא עוד

חינוך גופני- מה התואר כולל?

28/08/2013

קרא עוד

מיוחדות קוסמית

28/08/2013

קרא עוד

קורס מדריכי כדורגל - במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)

17/03/2014

קרא עוד

אימון הוליסטי רוחני בשילוב פסיכודרמה

23/12/2015

קרא עוד