דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

טיפולים נטורופתיים

טיפולי נטורופתיה מתמקדים גם בגוף וגם בנפש דוגמה לטיפול בנפש אפשר למצוא בשיטת הדמיון המודרך. דמיון מודרך הינו שיטת תקשורת המתנהלת במצב של רגיעה והרפיה, בעיניים עצומות. בדמיון מודרך אנו יוצרים תמונות ודימויים בצורה מונחית למטרות ריפוי, העצמה אישית והשגת שינויים. זהו כוח מחשבתי, המאפשר לאדם ליצור בתודעתו כל דבר ובכל תחום מיוזמתו החופשית. הדמיון המודרך הוא אמצעי טיפולי זמין המנצל את כוחות הדמיון למטרת רפואה והבראה. מחקרים מדעיים הוכיחו כי המוח האנושי מגיב באופן זהה לאירוע בין אם התרחש במציאות ובין אם היה דמיוני. מנסח זאת היטב הביטוי "נבואה שמגשימה את עצמה" כשאדם מדמיין שביכולתו לשנות מצב קיים, גדל הסיכוי שהוא יצליח לעשות את השינוי. השימוש בדמיון מודרך מאפשר להשיג את המציאות בה אנו חפצים. אף אדם באשר הוא לעולם לא יצליח להגשים את שהוא לא יכול להעלות בדמיונו. באמצעות הדמיון נביא לחיינו הצלחה, שפע כלכלי, בריאות נפשית ופיסית. בסיסי הגישה נובע מתוך הידיעה הברורה שרק כאשר נבין מה באמת מפעיל אותנו, מהם דפוסי המחשבה, התנהגות, רגשות הנסתרים אצלנו נדע כיצד לרפא לשנות ולשפר אותם.

לאלה מאיתנו שמעדיפים טיפול פיזי מציעה הנטורופתיה את הרפלקסולוגיה. הרפלקסולוגיה היא אחת מטכניקות המגע שבאמצעותה ניתן לאבחן לטפל וליצור איזון המביא לריפוי ולמניעת בעיות שונות. רפלקסולוגיה משמעותה תורת השיקוף. הטיפול נעשה על ידי לחיצות ועיסוי נקודות ייצוג של הגוף בכף הרגל . כפות הרגליים משקפות את האדם כולו על כל רבדיו מערכותיו ואיבריו השונים. על פי התורה מגע בכף הרגל יוצר קשר עם הייצוג של האיבר בגוף בכף הרגל. הטיפול ברפלקסולוגיה מאפשר לשחרר מצבים בהם האנרגיה חסומה ואינה זורמת כראוי נעשית הסרת חסימות, פיזיות ואנרגטיות, וחיזוק איברים חלשים היוצר איזון שמביא לריפוי. הגוף מאזן את עצמו באופן טבעי. האיזון נוצר בזכות עבודת העיסוי והלחיצות שמאפשרת לגוף זרימה חופשית ומאוזנת בין ערוצי האנרגיה השונים בגוף.
שיטת טיפול נוספת היא פרחי הבך. תפקידן של תמציות פרחי הבך היא לשחרר את החסימות האנרגטיות ובכך להסיר את המחסומים הרגשיים וליצור איזון שיביא לריפוי. תמציות פרחי בך מטפלות למעשה בשורש הבעיה, הן יוצרות רטטים אנרגטיים גבוהים המשפיעים גם על התת מודע בכך שפותחות או משחררות את החסימה האנרגטית. מטפל מקצועי יודע לאבחן את התמציות המתאימות ביותר לאדם, תוך הבנה לתהליך והעלאת המודעות למצב שבו האדם ירפא עצמו.

הטיפול הנטורופתי מציע שיטות נוספות כגון תוספי מזון, צמחי מרפא, ארומתרפיה ועוד. מטפל טוב  הוא זה שיזהה את הסיבות לחוסר האיזון במכלול הגוף והנפש וירכיב את טיפול המשלב מזור לגוף ולנפש.  

מאמרים רלוונטים נוספים

טיפולים נטורופתיים

20/09/2012

קרא עוד

סוגי הטיפולים בנטורופתיה

07/11/2012

קרא עוד

תרומה שאינה נמדדת במילים

29/12/2013

קרא עוד

חציית קווי האמצע – הקשר בין תנועה ללמידה

03/09/2019

קרא עוד

כושר גופני לילדים עם שיתוק מוחין בבית הספר-תחליף לפיזיותרפיה? מאת: פרופ' ישעיהו הוצלר 

21/02/2017

קרא עוד

תזונה נטורופתית

10/09/2012

קרא עוד