דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

נטורופתיה

יערות הגשם של האמזונס. כולנו שמענו עליהם, רובנו יודעים בערך את המיקום שלהם וחלקנו אף ביקר בהם. אך מה באמת אנחנו יודעים עליהם? מעל ממחצית מ-10 מיליון הזנים של צמחים, חיות וחרקים החיים בעולם, גדלים ביערות הגשם הטרופיים. לדוגמא, בשטח של כ-10 קמ"ר ניתן למצוא מעל 750 מינים של עצים ו-1,500 זנים של צמחים גבוהים. לפחות 3,000 זני פירות גדלים ביערות הגשם, מתוכם רק כ-200 נמצאים כיום בשימוש. לפי הכתבים העתיקים, ילידי האמזונס השתמשו בכ-1,872 זנים של צמחים למטרות רפואה בלבד.

אתם בטח שואלים את עצמכם איך זה קשור לנטורופתיה מעבר לברור מאליו. הרפואה הטבעית, היא הנטורופתיה, נשענת על הגישה ההוליסטית. גישה זו רואה את השלם, הכולל. המונח נלקח מהמילה whole  השלם שגדול מסך חלקיו ולא hole כמו שחשבתי לתומי כשנתקלתי בהוליזם לראשונה. למען האמת גישה זו שנוצרה בשנות ה-60 עטופה מדי בהיפיות אך כשמנערים ממנה את ההיפיות ניתן למצוא בה היגיון רב. 70% מ-3,000 צמחי המרפא המוגדרים כבעלי "תכונות אנטי סרטניות" על ידי "מכון הסרטן הלאומי של ארה"ב", גדלים באמזונס.  25% מהמרכיבים הפעילים בתרופות נגד סרטן , באים מיצורים חיים הנמצאים רק ביערות הגשם. מדענים רבים מאמינים שבצמחייה צפופה זו, מצויות התשובות לבעיות הבריאותיות שאורח החיים המודרני יצר, ושגם לשפעת ולמחלות חשוכות מרפא, מציעה אדמת האמזונס פיתרונות טבעיים.


Vincristine - תרופה המופקת מצמחי יערות הגשם, הינה אחת התרופות החזקות ביותר המיוצרות בארה"ב כנגד סרטן. היא הגדילה דרמתית את שיעור הריפוי מלוקמיה אצל ילדים. עכשיו זה הזמן לציין שמסך הזנים החיים באמזונס האדם חקר רק 2% ורק בכמחצית מהם הוא משתמש להפקת תרופות. מה שמביא אותנו למסקנה שיש כדאיות גדולה מאד בחקר החיים ביערות הגשם ובקצב הבירוא כדאי שנתחיל בקרוב.


הגישה הנטורופתית בהישענה על גישת רפואה משלימה ההוליסטית שואפת לרפא את האדם על ידי עידוד מנגנוני הריפוי הטבעיים של הגוף ופועלת לסייע בעיצוב דרך חיים בריאה יותר, בהתבסס על תזונה, צמחי מרפא, שמנים אתריים, פעילות גופנית ועוד. גישה זוהמשלבת ידע מדעי מודרני עם רפואה טבעית ומסורתית מייחסת חשיבות גדולה לקשר שבין הגוף לנפש. לדוגמה כאשר תגיע לנטורופת ותתלונן על חולי מסויים הנטורופת על מנת להגיע למקור המחלה, וזאת מתוך האמונה שיש לטפל במקור הבעיה ולא בסימפטומים, יבחן את שיגרת יומך. האם התזונה שלך נכונה? האם אתה עוסק בפעילות גופנית? האם אתה נותן לגוף ולנפש את המנוחה והרגיעה שהם צריכים?


ישנן מחלוקות רבות בעולם הרפואה באשר למהימנות השיטה וסביר להניח שהדבר נובע מהימצאותם של שרלטנים וממחסור במימון למחקרים מסוג זה. באשר לשרלטנים לא נמצא עדיין צמח שיבער אותם ובאשר למימון מחקרים נראה שההתעניינות בנושא גוברת. רק נקווה שמושא המחקר ישרוד עד אשר יקרה הדבר.

הצטרפו ללימודי נטורופתיה במכללה האקדמית בוינגייט. 

מאמרים רלוונטים נוספים

תואר שני במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)

30/01/2013

קרא עוד

התזונה כאמצעי להתמודדות במצבי לחץ

04/09/2017

קרא עוד

תזונה נטורופתית

10/09/2012

קרא עוד

הנחיות תזונתיות לעליה במסת שריר

04/03/2013

קרא עוד

לימודי אילוף כלבים במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)

24/03/2014

קרא עוד

שיקום נפגעי שבץ - C.V.A באמצעות ספורט

29/12/2013

קרא עוד