דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

נטורופתיה של ימנו

יסודות רפואה משלימה ובהם הנטורופתיה ממוסדים הרחק במאה ה-18 ו-19. היפוקרטוס, הרופא היווני אשר חי במאה החמישית לפנה"ס, מייסד בית ספר לרפואה המערבי הראשון, נחשב כמניח אבן דרך משמעותית בתחום כאשר טען כי בטבע עצמו קיים הריפוי וכי שם יש לחפש את המזור. שיטתו מתבטאת באמרתו הידועה: "היו מזונותיך לתרופותיך ותרופותיך למזונותיך".

מה זה נטורופתיה

נטורופתיה כמושג נכנס לשימוש ב1902 על ידי בנדיקט לאסט, רופא אשר חי בניו יורק, ארה"ב, שהתייחס לנטורופתיה כמונח שבא לתאר אוסף גישות של ריפוי טבעי הכוללות צמחים, תזונה, מגע, דיקור ויעוץ לאורח חיים בריא. מכאן עד המאה שנות העשרים של המאה הקודמת התבססה הנטורופתיה גם בקנדה.

במהלך העשרים שנה האחרונות התבססה והחלה לרקום גידים מה שאנחנו מכירים כנטורופתיה של ימנו. למעשה, נוצר צורך אצל אנשים רבים, בעקבות חוסר שביעות רצון מן הרפואה הקונבנציונלית, למצוא דרך ריפוי אחרת לשפר את מצב בריאותם. כניסת שיטות הריפוי הטבעיות שדוגלת בהם הנטורופתיה של ימנו  כדוגמת התאמה תזונתית לסוג הדם, טיפולי מגע, צמחי מרפא, תוספי מזון ,טיפול נפשי ועוד כלים רבים,נהפכה בהדרגה למוכרת יותר ויותר לקהל הרחב, ועל כן בהדרגה נהפכו רבים ליודעי דבר והפיצו האלה את הידע.

כיום, הרפואה הטבעית שגורה ומוכרת היטב אף על ידי הרפואה הקונבנציונלית ברוב העולם המערבי. ללימודי נטורופתיה ישנם חסידים רבים אשר פועלים על פי עקרונותיה מהרמה היומיומית ועד פנייה למטפל בעתות מצוקה גופניות ורגשיות. בעולם ובעיקר בארה"ב, קיימים מרכזים רבים המבצעים  טיפולים שונים בתחום. ואף נוסדו מס' מוסדות אקדמאיים לרכישת הידע והמקצוע של מטפל נטורופתיה. במדינות רבות בעולם אף מוכרים לימודי הנטורופתיה כתואר מן המניין.

הנטורופתיה של ימנו בישראל, עדיין אינה מפותחת כמו בארה"ב, אך היא עשתה מס' צעדים משמעותיים בדרך להיות מקובלת ומוכרת על ידי החברה הישראלית. כיום ניתן לקבל שירותי נטורופתים דרך קופות החולים ובתי החולים המוסדיים. כיום, לאדם המעוניין לקבל שירותים ע"י מטפל נטורופתי דרך הקופות חולים או דרך מטפל פרטי  מוצע מגוון רחב מאוד של מטפלים ומטפל נטורופתי כמקצוע נהפך ליותר ויותר פופולארי.

על מנת להפוך למטפל נטורופתי מן המניין יש לעבור לימודים 4 שנתיים כולל הסכמה מעשית באחד המוסדות האקדמאיים הפועלים בתחום, כדוגמת בית הספר לרפואה משלימה במכללה האקדמית בוינגייט.
לישראל עוד דרך ארוכה עד שרמת הידע והמקצועיות של הנטורופתיה של ימנו תהיה דומה לרמת המקצועיות, הידע, המעורבות והעניין שיש לאוכלוסייה הרחבה במדינות העולם המערבי ובעיקר בארה"ב . אם זאת, כל עוד ישראל במגמת עלייה אפשר להיות אופטימיים. לימודי נטורופתיה,  למידע נוסף ניתן לפנות לאחד מבוגרי קורס נטורופתיה מאחד מהמוסדות האקדמאיים המוערכים כמו המכללה האקדמית בוינגייט.

מאמרים רלוונטים נוספים

שיטת שלהב, טיפול בטלי

12/06/2014

קרא עוד

להכיר את ישראל דרך הרגליים

13/08/2014

קרא עוד

גנטיקה ובריאות

13/09/2016

קרא עוד

פורצים גבולות

04/06/2019

קרא עוד

ברכיים – שימור, שיפור ושיקום

20/11/2014

קרא עוד

בריאות הציבור, לא רק בידי הרופאים- מסתבר

29/07/2015

קרא עוד