דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

עסו זאת בעצמכם

והנה דרך מצוינת לחזק את הקשר עם הפעוט

הקסם שבמגע יד אדם הוא לא המצאה חדשה ומהווה דרך מופלאה לגרום לתינוק להרגיש בטוח ואהוב ומפתח את הקשר בין ההורה לתינוק ומסייע בהתפתחות חושית ומוטורית תקינה .

חשוב לזכור כי העיסוי הינו פעולה הנעשית יחד עם התינוק ולא עליו על מנת שהעיסוי יהיה יעיל ומוצלח מומלץ לבחור זמן יומי קבוע כשהתינוק רגוע ולא עייף או רעב.

בשבועות הראשונים לחייו השתמשו בטפיחות קלות ואיטיות ולא להתעכב יתר על המידה על אזור מסויים  כי יש תינוקות שאינם אוהבים להיות ערומים לגמרי באופן פתאומי.

מגיל 3 חודשים התינוק יהנה מעיסוי ממושך יותר.

אז מה צריך?
שמן שקדים מחומם מעט ,מגבת רכה ,חיתולים ,בגדי החלפה, ומגבונים . מומלץ לעבוד עם שני שמנים אתרים קמומיל ולבנדר בתוך שמן השקדים  המינון- 1טיפה מכל שמן אתרי בכף שמן שקדים-יש להמנע ממריחת כפות הידים של התינוק כדי שלא יצרוב את עיניו.
אם התינוק סובל מגזים וכאבי בטן אפשר להוסיף שמן אתרי מנדרינה 

חשוב לוודא שהטמפרטורה והתאורה מתאימות ולהוריד את הבגדים בהדרגה כל פעם ממקום אחר בגוף התינוק,

השכיבו את התינוק על גבו כשפניו מופנות אליכם חייכו וצרו קשר עין.

מתחילים עם הפנים ,יורדים לאורך הגוף בתנועות שטוחות ועוברים לתנועות עמוקות ומעגליות כמו לישה, כשהתינוק כבר ערום לגמרי עברו מעבודה מקומית לכללית על פני כל האיזור על מנת ליצור חיבור למודעות מיקום האברים. כאשר אתם מסיימים את העיסוי בצד הזה ,עיברו במספר תנועות שוב לאורך הגוף. הפכו את התינוק והתחילו שוב בתנועות ארוכות מהגב לרגלים ובהמשך לאורך צידי עמוד השדרה. לכאבי בטן ן-או גזים יש לעסות את בטן התינוק בעדינות בכיוון השעון בתנועות מעגליות

אם באחד משלבי העיסוי מתעוררת תגובה שלילית או בכי ,הפסיקו!

בסיום כסו את התינוק והניחו ידיים מרגיעות על ליבו.

כתבה- רחל ברודי

נטורופתית בכירה במרפאות 'כללית משלימה' 

ומורה לארומתרפיה בבית הספר לרפואה משלימה במכללה האקדמית וינגייט