- אודות
- המסלול האקדמי
-
- לימודי תעודה
- מכינות
- רישום לתואר ראשון
אין ספק כי רבים מכם שותפים שומעים חשופים או מתעניינים בעולם הרכיבה הטיפולית. מטרת דף המידע היא לתת בידכם מעט ידע וכלים מעשיים להיכנס ללימודים בענף זה, ולעשות סדר בין ההצעות הרבות והשונות ללימודי הרכיבה הטיפולית בארץ ובעולם.
רכיבה טיפולית הינה טיפול משלים המשתמש בקשר עם הסוס לטובת טיפול וקידום קשיים ומוגבלות ב- 4 מישורים עיקריים : מוטורי- תנועתי, רגשי- התנהגותי, קוגניטיבי- תקשורתי והתפתחותי- תחושתי.
1. וותק בית הספר ומנהלו-
לאור הסכמים עם קופות החולים בשלוש שנים האחרונות נפתחו בתי ספר רבים ברחבי הארץ. לוותק משמעותי בניהול בית ספר ישנו השפעה רבה וחיונית כגון האווירה של הקורס , על יציבות תכנית הלימודים והמרצים בקורס, ועוד .
המרכז להכשרת מורים לרכיבה טיפולית של מרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט) בעל וותק של 15 שנים, מאז 1996 הוציא 14 מחזורים, עם מעל 400 בוגרים הוקם ע"י יפתח גלילי בשנת 1996, וכיום מנוהל זו השנה השמינית ע"י קרן רופא, בוגרת תואר ראשון ושני של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט, ניהלה מרכז לרכיבה טיפולית במרכז למניעת התמכרויות כ-6 שנים, מנחה ראשית בתכנית עיר ללא אלימות בבית שמש מטעם משרד הבטחון, מדריכת רכיבה ומורה לרכיבה טיפולית מזה 12 שנים.
2. האוריינטציה האקדמית-
האוריינטציה האקדמית של המכללה העומדת מאחורי הקורס- במקרה שלנו – קמפוס וינגייט בעל שם עולמי, וותק של מעל 50 שנות הוראה וספורט. האוריינטציה של המכללה היא שיקום, תנועה והוראה- כך גם הדגשים הלימודיים בתכנית, הרכיבה הטיפולית המתמקדת בטכניקות טיפול, הוראה איכותית, התמודדות עם בעיות התנהגות, בעיות תקשורת, יציבה ועוד. במקרים אחרים ישנן מכללות בעלות אוריינטציה הוליסטית- רוחנית, ולכן גם התכנים הלימודיים יכולים להיות בהתאם.
3. סגל המרצים -
גם הוא נגזרת של המכללה- כך במכללה שפיתחה את שמה העולמי ומומחיותה בניהול המרכזים הבאים: ניתוח התנהגות (ד"ר איתן אלדר) יציבה (ד"ר גיל זולברג) שיקום נכים ( ד"ר שייקה הוצלר) פיזיולוגיה של המאמץ ( ד"ר עמרי ענבר ) הגיל הרך ועוד מגמות רבות ומופלאות אשר אותם מומחים אשר מנהלים ומרכזים מגמות אילו מפתחים אתנו בהתאמה ישירה את העקרונות ו"הטריקים" הייחודיים להרצאות עיוניות, וימי עיון בשטח.
במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט) צוות עשיר ומגוון של מרצים בעלי תואר ראשון, שני ושלישי, בעלי ניסיון מוכח בהתמחותם, והבנה ברכיבה הטיפולית.
4. המתקנים-
נגזרת של המכללה- מעבדות ואביזרי לימוד במהלך המסלול הלימודי גם הם חשובים. המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט) מכיל מתקנים מרתקים ומקצועיים עם המילה האחרונה בתחום הביומכניקה, ספריית ווידאו, סיפרייה לימודית, מעבדות באנטומיה, מעבדות ללמידה מוטורית, חדרי מחשבים לקבלת חומר עיוני עדכני מאתר הקורס ועוד מתקנים חשובים שמעלים את הרמה של הלמידה האישית והקבוצתית בקורס.
5. שעות מעשיות בתכנית הלימודים-
מהוות חלק חשוב ביותר (תכ'לס) בתהליך ההכשרה. במרכז להכשרת מורים לרכיבה טיפולית של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט) ישנן יותר מ- 60 שעות בהן כל סטודנט/ית מתמודד עם מטופלים אמיתיים (ללא סימולציות אחד על השני).
בכל שנה אנו מקיימים התנסות מעשית מודרכת ובה יותר מ- 16 מטופלים אמיתיים אשר בהם מטפלים הסטודנטים בצוותים . מלווים באופן אישי וקבוצתי צוות של מומחים בתחום עיצוב התנהגות, בעיות תקשורת, פיזיוטרפייה ועוד לאורך כל ההתנסות, ע"י בדיקת מערכים וניהול מפגשים עשירים מקצועיים ואמיתיים.
6. סטאז'-
הינו חלק חשוב ביותר בתהליך ההכשרה. בית הספר במכללה מקיים את סטאז' בחוות חיצוניות בפריסה ארצית. רב בתי הספר האחרים מקיימים את הסטאז' בחווה אחת ששייכת ישירות למוסד הלימודי. במכללה ההתנסות בסטאז' נפרדת מתכנית הלימודים ומהווה התנסות שטח אמיתית. באופן זה אנו שומרים על "טובת הסטודנט", מאפשרים חשיפה אמיתית לשטח, שומרים על חוסן אקדמי, ומפרגנים לכל החוות בארץ אשר רבים מהם בוגרי המכללה שלנו.
7. פריסת ימי לימוד-
מזה 12 שנה המתכונת בבית הספר זהה- יום בשבוע מאפשר לכל אחד לשמור על פרנסה וחיי משפחה, ועדיין להצליח לשמור על תוכנית לימודים אינטנסיבית ומקיפה. ואף על פי זאת לעשות מעבר מתלמיד/ה או איש/ אשת סוסים למטפל/ת בתוך שנה יחידה יש מרחק רב, התפשרות מקצועית, וקיצור דרך.
במרכז להכשרת מורים לרכיבה טיפולית שבקמפוס וינגייט אנו מקדישים שנה ללימוד הרכיבה הטיפולית בהקשרים של לקויות ובעיות במישור התנהגותי, רגשי, קוגניטיבי, התנועתי, מוטורי, פיזיולוגי התפתחותי, ולקראת סיום השנה אנו עורכים ביקורים במתקנים מרתקים וקליניקות ייחודיות אשר עוזרים לנו להכליל את כל הידע שנצבר מהגוף והנפש והסוס לאחד.
8. שילוב קורס מדריכי רכיבה-
לפי חוזר מנכ"ל משרד החינוך מ- 2007 כל מחזיק תעודה של מורה / מדריך לרכיבה טיפולית מחויב להחזיק תעודה נוספת של מדריך רכיבה- תעודה המוכרת ע"י מנהל הספורט. מהלך זה הינו מבורך ומעלה את רמת המקצוענות והבטיחות של הענף. עקב מהלך זה רב בתי הספר משלבים את שני הקורסים יחדיו.
המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט) מציע את קורס מדריכי הרכיבה של מר אורי פלג שהינו מראשוני המורים ומייסדי קורסי מורים ומדריכים במכללה האקדמית בוינגייט וברמות. ועדיין בית הספר מאפשר לכל תלמיד, בניגוד לבתי ספר אחרים, לגשת לקורסים בבתי ספר אחרים, מתוך חוסן אקדמי ומקצועי בקורס. ראה את האתר של אורי פלג.
9. בוגרים-
הבוגרים של כל המרכז להכשרת מורים לרכיבה טיפולית במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט) הם האינדיקציה האמיתית למסלול הלימודים. אנו גאים להציג סטטיסטיקה יפה של יותר מ- 80% בוגרים אשר עובדים בחוות הטיפוליות השונות בארץ. רבים מהם הקימו חוות טיפוליות באופן עצמאי מיד בסיום ההכשרה, ועל רבים מהם מנהלי החוות השונות שומרים ומרוצים. שאלו גם מנהלי חוות (שאינם במקרה גם מקיימים בית ספר בחווה) על ההבדלים בין הבוגרים השונים, המקיימים סטאז' בחווה (ראה סיפורי הצלחה באתר בית הספר).