הכשרתון 77

משמעות, חלק ב'

מאת: אירנה-אור קונובלוב

תיוג: הוראה, חינוך גופני, גילוי עצמי, משמעות, סטאז'

"...חשבתי לי, לא טוב לי. אני מוכרחה לעזוב. אני לא יכולה לקום כל בוקר עם הדכאון הזה... מרוב דכאון אני כבר לא יכולה לרוץ. כל מה שאני חושבת עליו זה רק הוראה, ואיך יעבור היום הבא שלי בבית הספר. לא יכולתי כבר לשאת את תחושת ה'לבד' האימתנית שסחפה אותי כמו נחשול במי ים מקפיאים, ממש כאילו נכנסתי לטבול בים בדמי חודש ינואר..." – המשך סיפור מסע הגילוי העצמי תוך כדי הסטאז' בהוראה. החלק הראשון פורסם בגיליון הקודם.

המשחקים האולימפיים כמודל חינוכי

מאת: ירדן הר לב

תיוג: משחקים אולימפיים, ערכים אולימפיים, אולימפיזם, חינוך

"הישגיהם הבלתי נתפסים של ספורטאים הם סמל לשאפתנות ולמצוינות, ואם הרעיון האולימפי קשור גם במשחק הוגן ובכבוד הדדי, אזי שהם נותנים דוגמה חיה לדו-קיום מוצלח בין אנשים במצבי קיצון, הן בזירה הספורטיבית והן מחוצה לה....."

על משחקים אולימפיים, על רעיון האולימפיזם ועל ביטויו במשחקי החורף האחרונים.

פינת המשחקונים

הגנה בכדורסל

מאת: ענת דרייגור, מרצה במכללה ומאמנת כדורסל בכירה

תיוג: כדורסל, משחקונים לחימום ולתרגול מיומנויות, מיומנויות כדורסל, לימוד ותרגול הגנה בכדורסל, חינוך גופני, הוראה

"הגנת היחיד: זו נועדה לשבש את מהלכי ההתקפה של היריב - עצירת כדור על-ידי סגירת קו תנועת המתקיף (הגעה למצב של חזה מול חזה), הסטת הכדור וחטיפתו עד לכדי שליטה מלאה בו. בהתנהלות קבוצתית הדיבור בהגנה חשוב מאוד, בזמן לחץ על הכדור, חסימות ועוד."
ענת דרייגור מציגה דגשים ללימוד של הגנה בכדורסל!

מהנעשה בהכשרה להוראה

מורָה

מאת: עמית נתני

תיוג: חינוך, הוראה, ייעוד, הצמדה, מורה מאמן

"בהצמדה זו הייתי לראשונה הן מורה מאמן לשלושה סטודנטים נפלאים מתכנית רג"ב והן ובעיקר מנחה להוראה של סטודנטים משנה ג'. הסתכלתי על הסטודנטים מהצד ושאלתי את עצמי לא פעם, למה? מדוע הם כאן? האם הם באמת בחרו בהוראה כמקצוע לחיים..."

שיעורי העשרה: הרמת משקולות אולימפית, צלילת מכשירים, והעצמה

מאת: עופרי מור

תיוג: הצמדה, הוראה, חינוך, שיעורים עיוניים בחינוך גופני

"הייתה לי ההזדמנות לעשות בדיוק את מה שאני כל כך אוהבת ומאמינה בו במסגרת ההצמדה בתיכון. שובצתי להעביר שיעורים עיוניים לתלמידי כיתה י' במגמת ספורט בביה"ס "כרמל-זבולון" בקיבוץ יגור שבצפון. לקחתי את ההזדמנות הזאת בשתי ידיים. בשיעור הראשון בחרתי להכיר להם את ענף הרמת המשקולות האולימפית..."

ימי עיון וכנסים

חידון אולימפי נושא פרסיםיום א 10.6.2018

מאת: המרכז ללימודים אולימפיים במכללה האקדמית בוינגייט, בשיתוף עם הוועד האולימפי בישראל

תיוג:חידון, משחקים אולימפיים, מודל חינוכי, אולימפיזם, פרסים

בואו לגלות עד כמה אתם מתמצאים במשחקים האולימפיים לאורך ההיסטוריה.

מהרו להירשם לחידון אולימפי נושא פרסים. פרטים והרשמה אצל ירדן הר לב במייל: yarden@wincol.ac.il

הכשרתון 77

26/06/2018