הכשרתון 74 תקצירים

הקהילה – אנחנו – ואני – פעילויות הסטודנטים משנה ג'

מאת: אירנה-אור קונובלוב

תיוג: מבוא, תרומה לקהילה, חנוכה, חינוך, הוראה

'הכשרתון' 74 מאחד את סיכומי החוויות שצברו הסטודנטים והמנחים להוראה מיום פעילויות, המגוון בהתנסויות, בהתרשמויות ובתובנות. מטרת הסיכומים היא להציג לעיני הקוראים תמצית האתגר וטעימה מן התוצר הסופי מפי המשתתפים עצמם.

עיון

המורה לחינוך גופני כמנהיג

מאת: עמית נתני

תיוג: מנהיגות, חינוך, הוראה, חינוך גופני

"האם מורה הוא מנהיג? האם כל מורה חייב גם להיות מנהיג? האם המורה לחינוך גופני הוא מנהיג? מהי מנהיגות בכלל בהקשר של המורה לחינוך גופני? על שאלות אלה ועוד אנסה לענות בשורות הבאות... "

"קירוב לבבות" בין סטודנטים בשנה ג' לבין תלמידי תיכון "עתיד" בטייבה

מאת: אביבה מייזלין, ד"ר בשמת סקאי וד"ר מיכל ארנון

תיוג: יום ספורט, חינוך, תחנות

"במסגרת יום הוראה מרוכז בחג החנוכה התארחה קבוצת ההדרכה הפדגוגית של בשמת בעיר טייבה בבית ספר תיכון "עתיד".

בחרנו לקיים יום ספורט שכבתי לכיתות י' בהשתתפותם של כ-400 תלמידים.

במסגרת יום הספורט הפעלנו מספר תחנות עבור בנים ובנות בנפרד."

"בית הידידות", יום הוראה מיוחד במינו

מאת: הסטודנטים לחינוך גופני בשנה ג' והמנחה להוראה לאה קוולר

תיוג: בית הידידות, שילוב, מסורת, תרבות, עולי אתיופיה

"התחלנו את היום המרוכז בהתכנסות ב"בית הידידות", שהוקם במטרה לסיוע בשילוב מיטבי בקהילה לצד הידוק הקשר למסורת הקהילתית. לפני כשנתיים הושלמה בנייתו, וכיום הוא משמש כמרכז מורשת חברתי-תרבותי שנועד לגשר בין הדור המבוגר, המסורת והשורשים של עולי אתיופיה לבין הדור הצעיר שגדל בישראל ובנתניה..."