| | 15/11/2010

בית חינוך יגאל אלון קדימה -צורן‏

מועדון הרצים של 'קדימה –צורן'

מטרות:

1. מתן מענה על הצורך הטבעי בריצה.
  2.  הגברת המודעות לכושר גופני והקשר לבריאות.
  3. חשיפת הילדים למקומות בטוחים לריצה בסביבת בית ספרם ובתיהם.

תהליך הלמידה:

3 פעמים בשבוע, בשעה 07:40 בבוקר, יוצא 'מועדון הרצים' לריצה קלה במסלול עוקף בית הספר. אורך המסלול - 600 מטרים.

המסלול קבוע, כמו-כן נקודת היציאה ממקום אותו כל הנכנסים לביה"ס רואים.

הכנת דף השתתפות ומעקב לכל ילד, על-פי שכבות גיל.

המורה מסמן קו לאחר כל הקפה שסיימו הילדים. הריצה מתקיימת בליווי מורה / מבוגר המוביל את הריצה.

ריצות אחרות שלא במסגרת המועדון אינן נרשמות, כולל בשיעורי חינוך גופני או באימונים.

למטרות עידוד וגאוות יחידה, עם השלמת עשרה בקרים של השתתפות בפעילות זו, תוצע לרכישה (במחיר סמלי כתרומה) חולצת ביה"ס אשר על הגב כתוב "מועדון הרצים".

ניתן לקיים תחרויות לעידוד ההשתתפות בפעילות. לדוגמה, עשרת הראשונים שרצו את המרחק המצטבר הגדול ביותר.

מורה לחינוך גופני: מר יצחק יוספזון טל' בי"ס  09-8991069, מפקחת על החינוך הגופני במחוז מרכז: גב' רונית מנקין

בית ספר קהילתי ע"ש א.ד. גורדון, קריית חיים.

כתבנט -ספורט נטו

עיתון אינטרנטי שנכתב על-ידי נאמני מחשב ומוקדש לנושא ההגינות בספורט.

"אנו חיים בתקופה, שבה הניצחון בספורט הפך להיות מטרה, ההישגיות היא העיקר, ואילו ההשתתפות היא מטרה משנית. לצערנו לשם השגת הניצחון כל האמצעים כשרים" (אברהם זוכמן - מפמ"ר וממונה על החינוך הגופני).

תחושתנו היא שיש צורך לפעול בדחיפות לצמצום נגע האלימות ולקידום המשחק ההוגן.

לכן בחרנו להקדיש את הכתבנט הראשון לנושא חשוב זה.

מטרתו של הכתבנט - "ספורט נטו", שנכתב על-ידי נאמני מחשב בבית הספר "א.ד. גורדון", לגרום לכם תלמידים לגלות אחריות, מנהיגות, הגינות, עזרה לזולת, רוח ספורטיבית, כבוד לתלמיד-חבר וכבוד למשחק הספורטיבי.

ומה בגיליון?

מומחה הגיליון שלנו ד"ר יצחק רם, מורה לחינוך גופני, מדריך פדגוגי במכללה האקדמית בוינגייט, מאמן כדורגל ומאמן כדורסל יענה על שאלות בנושא הגינות בספורט וייתן דוגמא מופלאה להגינות ספורטיבית.

בכתבות הגיליון תמצאו בנוסף גם כללים להתנהגות נאותה וספורטיבית, חוקים למשחקי כדור שונים, דוגמאות למקרים מופלאים, קטעי עיתונות, ראיון עם שחקן כדורגל, תיאור תפקיד השופט, אסוציאציות למילה 'הגינות' וכתבות עמדה בנושא "להיות הוגן בכל מחיר או לנצח בכל מחיר"?

עוד בגיליון מילון מונחים, קישורים לאתרים רלוונטיים בנושא, סקרים ,שעשועים ופעילויות ברשת ותערוכת כרזות  בנושא אבטחת מידע.

מורה לחינוך גופני: גב' סיגל נפתלי, מורה לחינוך גופני
מפקחים על החינוך הגופני במחוז חיפה: יורם טרש וד"ר אילנה ארליך