דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

שם השואל: אבינועם מוטל | הקטגוריה: תזונה | תאריך: 28/05/2017

אבקת חלבון

השאלה:

רציתי לדעת מה היתרונות והחסרונות באבקת חלבון ואם כדאי בכלל לשתות אותה

התשובה:

המיתוס אומר שצריך תוספת חלבון כדי לבנות שרירים. במציאות, ניתן להגיע לכל כמות דרושה בעזרת הדיאטה בלבד. אין תועלת בתוספת חלבונים אלא אם לא אוכלים חלבונים בדיאטה. תוספת חלבונים מעבר לנחוץ תביא להפיכתם לאנרגיה ולעומס על הכליה להפריש את שאריות החנקן בשתן.

חלבונים חשובים לגוף עם אימון ובלעדיו. בדרך כלל מספיק לאכול 0.8 גרם חלבון / ק"ג / יום. אדם שמתאמן צריך להעלות את צריכת החלבון ל- 1.7-1.2 גר'/ק"ג/יום, בתלות באינטנסיביות האימון ועצימותו ובעומס שמופעל על השרירים. אדם שעושה פעילות סבולת צריך יותר לכיוון 1.2 וככל שהפעילות יותר כנגד התנגדות - ניתן להגיע עד 1.7. בדרך כלל אין תועלת בכמות חלבון גדולה יותר.
מנסיוני כדאי לפנות להתייעץ באיש מקצוע מכיוון שכבר נתקלתי במקרים של אי ספיקת כליות קלה בעקבות העמסת חלבון לא מבוקרת.

ד"ר סיגל אילת-אדר


יש לך שאלה למומחים של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)? אין צורך להתבייש, רק ללחוץ כאן.