דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

שם השואל: חנית לוי | הקטגוריה: | תאריך: 30/03/2014

משקאות חלבון

השאלה:

מה תורמים משקאות החלבונים לעוסקים ב"ניפוח" שרירים? למה הטעם שלהם כל כך גרוע?

התשובה:

אולי הטעם שלהם גרוע כי לא צריכים לקחת אותם?
המיתוס אומר שצריך תוספת חלבון כדי לבנות שרירים. במציאות, ניתן להגיע לכל כמות דרושה בעזרת הדיאטה בלבד. אין תועלת בתוספת חלבונים אלא אם לא אוכלים חלבונים בדיאטה. תוספת חלבונים מעבר לנחוץ תביא להפיכתם לאנרגיה ולעומס על הכליה להפריש את שאריות החנקן בשתן.
מנסיוני כדאי לפנות להתייעץ באיש מקצוע מכיוון שכבר נתקלתי במקרים של אי ספיקת כליות קלה בעקבות העמסת חלבון לא מבוקרת.

ד"ר סיגל אילת-אדר


יש לך שאלה למומחים של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)? אין צורך להתבייש, רק ללחוץ כאן.