דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

שם השואל: חדוה שמעוני | הקטגוריה: | תאריך: 30/03/2014

עידוד הליכה

השאלה:

אילו תכניות לעידוד הליכה של תלמידים קיימות בעולם?

התשובה:

Walking school Bus

תכנית הקיימת במספר מדינות לעידוד הליכה לבית-הספר. מתנדבים עוברים ואוספים את הילדים המחכים בפתחי בתיהם והולכים יחד לבית-הספר ברגל. וריאציה של התוכנית היא the bicycle train מבוגר נוסע על אופניים עם קבוצה של ילדים. בשנת 2007 במדינת ויקטוריה באוסטרליה השתתפו 198 בתי-ספר בתכנית בה היו מעורבים מעל 6000 ילדים בכ-700 'אוטובוסים' שהופעלו על-ידי למעלה מ – 1000 מתנדבים. על התוכנית במדינת ויקטוריה ראו בכתובת: http://www.vichealth.vic.gov.au/Content.aspx?topicID=23

Iwalk

ארגון בין-לאומי לעידוד הליכה ברגל לבית-הספר בו חברות 42 מדינות. ישראל מיוצגת בארגון על-ידי ארגון 'בטרם'. פרטים על הפעולות שלהם לעידוד הליכה לבית-הספר ניתן למצוא באתר האינטרנט http://www.beterem.org . בין היתר מצוין באתר כי המכוניות הפרטיות הרבות בהן מסיעים הורים את ילדיהם לבתי-הספר פולטות לאוויר הרבה גזים מזהמים ואם ילכו הילדים ברגל לבית-הספר וממנו הביתה יפחת זיהום האוויר בסביבתו. חודש אוקטובר הוכרז כחודש הליכה עולמי לבית-הספר. כתובת האתר של  http://www.iwalktoschool.org

We Move Kids

תכנית אמריקאית שמשתתפים בה מורים לחינוך-גופני מקדמי אורח חיים בריא שפעילות גופנית היא מרכיב מרכזי בו. בין הרעיונות שהועלו איך יוכלו המורים לקדם את המטרות:

1) דוגמה אישית. מורה המבצע בעצמו פעילות גופנית ואולי אפילו מגיע לבית-הספר בהליכה או ברכיבה על אופניים.

2) מתן חיזוקים. תלמידים אשר הולכים ורוכבים באופן מסודר כחלק משגרת חיים פעילה, מחוץ לשעות הלימודים זכאים להעלאה בציון, אות מיוחד וכו'. המורים יכולים לעודד את התלמידים להשתתף בפעילויות כאלה ולספק להם מידע על האפשרויות הקיימות בקהילה.

3) עידוד שימוש בעזרים. המורים יכולים לעודד שימוש בעזרים להערכת כמות הפעילות הגופנית/ההליכה כמו פדומטר ויומן אישי המדווח על הפעילות הגופנית.

4) עידוד הליכה לבית-הספר. במידה שהדבר אפשרי מבחינת המרחק ושיקולים בטיחותיים יכולים המורים לעודד את התלמידים ללכת ברגל או לרכוב על אופניים לבית-הספר. המורה יכול גם לזהות מהן הבעיות הבטיחותיות המקשות על התלמידים להגיע לבית-הספר ברגל ולפעול מול הרשויות המקומיות לשיפור המצב על-ידי סלילת מדרכות, סימון מעברי חצייה, בניית איי תנועה ומציאת הנתיב הבטוח להליכה.


יש לך שאלה למומחים של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)? אין צורך להתבייש, רק ללחוץ כאן.