דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

יורם אהרוני | כושר גופני | 07/11/2018

מגמות בתחום אימוני הכושר לקראת שנת 2019

דו"ח של הקולג' האמריקנית לרפואה ספורטיבית (ACSM) לשנת 2019

הסקר המקוון השנתי ה-13 של המגמות מטעם הקולג' האמריקני לרפואה ספורטיבית (ACSM) פורסם לאחרונה. בסקר נכללו 39 מגמות אפשריות והוא נשלח למומחים רבים מכל רחבי העולם שדרגו את המגמות.  התקבלו תשובות מ-2038 מומחים (לעומת 4133 בסקר לקראת 2018) מהמדינות הבאות: בריטניה, אוסטרליה, קנדה, סין, צרפת, גרמניה, יפן, הודו, איטליה, רוסיה, סינגפור, טאיוואן וארצות הברית. הסקר הראשון נערך בשנת 2006 וחזה מגמות לשנת 2007. החוקרים כללו בסקר את 25 המגמות המובילות מהסקר של השנה הקודמת ועוד מגמות אפשריות שהם זיהו. בין היתר נכללו השנה בסקר מגמות חדשות כמו אימונים במציאות מדומה. הסקר נשלח ל-37,075 אנשי מקצוע בתחום הכושר הגופני. אלה כללו את כל אלה המחזיקים תעודות בתוקף מטעם ACSM, מאמני כושר המחזיקים בתעודות מטעם ארגונים אחרים, מאמנים אישיים, פיזיולוגים, מנויי המגזין FIT ועובדי המגזין. הסקר פורסם גם באתר האינטרנט של המגזין ובקישורים נוספים. 65% מהמשיבים היו נשים. המדרגים נדרשו להתייחס לכל אחת מ-39 המגמות האפשריות ולדרג אותן בסולם מ-1 (הכי פחות סביר שיהיה מגמה) עד 10. כמו כן ניתנה למשיבים על השאלונים אפשרות להתייחס מילולית לכל אחת מהמגמות ולהציע מגמות לקראת הסקרים של השנים הבאות.  למשיבים הוצע בונוס של גישה לספרים אלקטרוניים העוסקים בתחום הכושר ותלוש שי של 100 דולר. הסקר תוכנן כך שאפשר לענות עליו ב-15 דקות בערך.

לקראת הסקר הנוכחי שונו שמותיהן של חלק מן המגמות וכך למשל המגמה שבמקום השישי ששמה באנגלית היה   educated, certified, and experienced fitness professionals נקראת בסקר הנוכחי Employing Certified Fitness Professionals.

ריצה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הדירוג:

  • טכנולוגיות לבישות –שימוש באמצעים טכנולוגיים לניטור האימון – שעוני דופק, מדי צעדים, שעונים המכילים GPS ועוד. אמצעים אלה יכולים למדוד דופק, מרחק הליכה/ריצה, זמן ישיבה, הוצאה קלורית באימון ועוד. מגמה זו הייתה במקום הראשון בסקרים של 2016 ו-2017 ובמקום השלישי בסקר של 2018. עורכי הסקר מציינים שאחת הסיבות לפולריות העולה של מגמה  היא שיפור בטכנולוגיות ותיקון אי דיוקים שהיו באמצעים אלה בגרסאות הקודמות שלהם.

  • אימונים בקבוצות -  המגמה הזו שמרה על מקומה השני מהסקר של 2018. מדובר בכל שיטות האימון בהן מתבצע אימון בקבוצות של יותר מ-5 אנשים. המגמה כוללת אימונים בשיטות שונות של ריקוד, רכיבה על אופני כושר בקבוצות ולמעשה כל שיטת אימון  בה מבצעים אנשים אימון  זהה ביחד בהובלת מדריך.

  • אימוני הפוגות עצימים – ביצוע מאמצים קצרים ועצימים שביניהם יש הפסקות. מגמה זו הייתה במקום הראשון ב-2018 ונמצאת החל משנת 2014 באחד מחמשת המקומות הראשונים. למרות שממשיכות להופיע אזהרות של מומחים כי שיטת אימון זו עלולה להיות מסוכנת למתאמנים רבים, המגמה הזו עדיין מאד פופולרית בכל רחבי העולם.

  • תכניות אימון לקשישים -  מגמה זו שכבר הייתה במקום השני בסקר לקראת 2007, הייתה בירידה בכמה סקרים קודמים והשנה חזרה אל "חמשת המובילות המובילות". במכוני כושר רבים מעוניינים לפתח תכניות עבור קשישים מאחר  שתוחלת החיים עלתה ולפנסיונרים יש אפשרות להגיע לאימונים בשעות בהן אנשים צעירים נמצאים בעבודה. כמו כן יש הרבה קשישים שיש להם אמצעים כספיים המאפשרים להם לשלם עבור האימונים.

  • אימונים בהתנגדות משקל גוף  - מגמה זו הייתה במקום השני בסקר לקראת 2017 ובמקום הרביעי בסקר אשתקד.  אנשים מבצעים תרגילי כוח ללא עזרים כבר שנים רבות ובשנים האחרונות נראה שהפופולריות של השיטות האלה היא גבוהה אולי מפני שלא נדרש ציוד כדי לבצע את התרגילים ולכן עלותם נמוכה ביותר.

  • אימונים בהדרכת מאמנים מוסמכים -  אנשים רבים מבינים כי כדאי להם להתאמן בהדרכת מאמנים שעברו קורסים שהכשירו אותם להיות מאמני כושר ולכן יש גופים רבים הפותחים תכניות הכשרה למאמנים.

  • יוגה – המגמה שמרה על מקומה מהסקר הקודם.  יוגה  ממשיכה להתחדש ומופיעה בצורות שונות ומשונות כמו: Power Yoga, Yogilates, יוגה בחדרים בהם יש טמפרטורה גבוהה ועוד.

  • אימונים אישיים – המגמה הזו נכללה בין עשרת המגמות המובילות בכל הסקרים שנערכו החל משנת 2006.  המאמנים האישיים לא רק מתכננים את האימונים בהתאם לצרכיו של המתאמנים אלא גם מציבים להם מטרות ועורכים להם מבחני כושר לבדיקת התקדמותם באימונים.

  • אימונים פונקציונליים – אימונים המשלבים פיתוח כוח, שווי משקל, קואורדינציה וסבולת ומשתמשים הרבה במשטחים לא יציבים. המגמה הגיעה לשיאה בסקר של 2007 אז הייתה במקום הרביעי. לפני שנה היא הייתה במקום העשירי.

  • Exercise is Medicine- תכליתה של מגמה זו היא שאנשים העוסקים ברפואה ימליצו על פעילות גופנית כאמצעי חשוב לפיתוח הבריאות בכל הזדמנות שהם פוגשים מטופלים. המגמה מעודדת שיתוף פעולה בין מאמני כושר לאנשי רפואה כדי לתרום לבריאות האנשים בקהילה. המגמה הייתה במקום ה-12 בסקר הקודם.

  • Health/Wellness Coaching - יצירת שינויים התנהגותיים הקשורים לאיכות החיים תוך שימוש בין היתר בשיטות מתחום הקואצ'ינג. יש חפיפה מסוימת בין מגמה זו לבין המגמה של מאמני כושר אישיים מאחר שמאמני כושר  אישיים רבים מאמצים את עקרונות השינויים ההתנהגותיים של שיטה זו. המגמה הזו הייתה במקום ה-18 אשתקד כ- Wellness Coaching והשנה הוסיפו לה עורכי הסקר את המילה Health.

  • אימונים להפחתת משקל גוף – הרבה תכניות משלבות דיאטות עם אימוני כושר.  מגמה זו הייתה בשיאה בסקר לקראת 2012, אז דורגה במקום הרביעי.  יש נטייה כיום לערוך מעין שילוב בין  סדנאות בישול, שימוש ב"תרופות הרזייה", דיאטות ואימונים גופניים.

  • שימוש ביישומוני כושר (אפליקציות) – יישומוני כושר  מותאמים בעיקר לטלפונים אך גם לאמצעים אחרים כמו איי-פד. היישומונים עשויים לתת למתאמן תכניות אימונים ויכולים, לפחות בחלקם לעקוב גם אחרי התקדמותו באימונים. זו הפעם הראשונה שהמגמה בשמה זה נמצאת בין 20 המגמות המובילות.

  • רולרים לעיסוי -  מופעים בצורות שונות ולעתים בנויים ספציפית לעיסוי של רקמות באזורים שונים של הגוף ומטרתם להקל על כאבים ולאפשר חזרה מהירה יותר לאימונים. המגמה הייתה במקום ה-15 אשתקד.

  • תכניות לשיפור הכושר במקומות העבודה – מגמה זו יצאה מ-20 המגמות המובילות בסקר הקודם והייתה במקום ה-16 בסקר לקראת 2017. חלק מהתוכניות מאפשרות לעובדים להתאמן בשעות העבודה במקום העבודה עצמו ובמקרים אחרים נוצרים שיתופי פעולה בין מקמות עבודה לבין מועדוני כושר בסביבה. הרעיון  שבבסיסן של התכניות הוא שיש קשר בין כושר גופני לבין פריון העבודה.

  • מדידת התקדמות באימונים – מאחר שיש כיום אמצעים טכנולוגיים רבים למעקב אחרי התקדמות המתאמנים באימונים, יש מקומות העושים שימוש בטכנולוגיות האלה כדי לבצע למתאמנים מעקב אחרי התקדמותם באימונים. מגמה זו הייתה במקום ה-21 אשתקד.

  • אימונים באוויר הפתוח – קבוצות הליכה, קבוצות ריצה, קבוצות רכיבה על אופניים, טיולי הליכה וכל צורה אחרת של אימונים באוויר הפתוח הנערכים  עם מדריכים. מגמה זו הגיעה למקום ה-12 בסקר לקראת 2016.

  • הענקת רישיונות בתחום האימון הגופני - כפי שאנשים לא יכולים לכנות עצמם בתואר "רופא", "אחות", או "פיזיותרפיסט" אם אין להם תעודת הסמכה לכך המוכרת על ידי משרד הבריאות, כך נעשה ניסיון במקומות שונים להוציא רישיון מטעם המדינה לעיסוק בהדרכה בתחום האימון הגופני. מגמה זו הייתה במקום ה-16 אשתקד.

  • אימונים אישיים לקבוצות קטנות –מדובר כאן על אימון של שניים עד חמישה מתאמנים עם מאמן אחד, כדי להוזיל עלויות של עבודה עם מאמן אישי. מגמה זו הייתה במקום ה-13 בסקר הקודם.

מגמות שלא נכללו בין 20 המובילות

3 מגמות שהיו בין 20 המובילות בסקר הקודם לא נכללות בין 20 המובילות בסקר הנוכחי: אימוני ליבה, אימון מחזורי ואימוני כושר ספציפיים לענפי ספורט. מגמות נוספות שהוצעו לבחירה ולא נכללו בין 20 המובילות כוללות בין היתר: אימוני מציאות מדומה, מועדוני ריצה, פילאטיס, איגרוף וקיקבוקסינג, אימוני אמנויות לחימה משולבים,מכוני כושר המציעים תוכניות מוזלות, תכניות אימונים המיועדות לילדים, ותכניות מבוססות ריקוד כמו זומבה. ברור שיש חפיפה בין מגמות וכך למשל המגמה המדורגת שנייה, "אימונים בקבוצות" כוללת בתוכה גם את אימוני הזומבה ושאר סוגי התוכניות המבוססות על ריקוד. מועדוני הריצה נכללים בקטגוריה של "אימונים באוויר הפתוח".

טיול

 

מקור:

Thompson, Walter R. WORLDWIDE SURVEY OF FITNESS TRENDS FOR 2019. ACSM's Health & Fitness Journal: November/December 2018 - Volume 22 - Issue 6 - p 10–17

 

 


תקציר סקר המגמות לקראת 2022

תקציר סקר המגמות לקראת 2021

תקציר סקר המגמות לקראת 2020

תקציר סקר המגמות לקראת 2018

תקציר סקר המגמות לקראת 2017

תקציר סקר המגמות לקראת 2016

תקציר סקר המגמות לקראת 2015

תקציר סקר המגמות לקראת 2014

תקציר סקר המגמות לקראת 2013

 


יש לך שאלה למומחים של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)? אין צורך להתבייש, רק ללחוץ כאן.